Chronisch ZorgNet

Basisscholing

Eén van de kenmerken van Chronisch ZorgNet is gespecialiseerde zorg. Elke Chronisch ZorgNet zorgverlener behaalt daarom minimaal één specialisatie waarmee hij/zij zichtbaar is binnen het netwerk. Tot op heden geldt voor diëtisten echter nog een ‘vrijblijvende’ deelname aan het netwerk: je kan je aanmelden als deelnemer als je aan deze opstartvoorwaarden voldoet. Het aanmelden met een specialisatie is vooralsnog geen opstartvoorwaarde.

Aanmelden met een specialisatie vanaf 1 september
Vanaf 1 september 2024* veranderen de opstartvoorwaarden. Wil je dan deelnemer worden van Chronisch ZorgNet, dan meld je je direct aan met een specialisatie. Vanaf de start van jouw deelname word je met deze specialisatie zichtbaar op de Zorgzoeker en Zorgverwijzer, waar patiënten, maar ook verwijzers en andere paramedici die met je willen samenwerken, je eenvoudig kunnen terugvinden. 

Welke specialisaties kan je behalen?
De eerste specialisaties die voor diëtisten live zullen gaan, zijn de specialisaties longaandoeningen en hart- en vaatziekten. Deze kan je behalen vanaf het voorjaar 2024. Later in het jaar volgen er meer. Hierover wordt later meer bekend gemaakt.

Behaal een specialisatie: volg een basisscholing
Een specialisatie behaal je door het volgen van een goedgekeurde ‘basisscholing’. Een basisscholing is een inhoudelijke, verdiepende scholing waarmee je extra kennis en vaardigheden opdoet over (de behandeling van) een bepaalde aandoening/patiëntengroep. Een basisscholing voldoet aan een aantal door experts gestelde kwaliteitseisen.

Chronisch ZorgNet is in samenwerking met ervaren diëtisten een aantal basisscholingen (e-learnings) aan het ontwikkelen. De eerste scholingen (longaandoeningen en hart- en vaatziekten) worden naar verwachting in mei en juni gelanceerd. De expertgroep neemt ook inhoudelijke scholingen van andere scholingsaanbieders onder de loep, zodat je eventueel met een van deze scholingen ook een specialisatie te behalen, en je aan kan melden bij ons netwerk.

Binnenkort zal op deze pagina meer informatie bekend worden gemaakt over de goedgekeurde scholingen die je kunt volgen.

Wat als je je vóór 1 september 2024* aanmeldt als deelnemer?
Als je je vóór 1 september 2024* wil aanmelden bij Chronisch ZorgNet, dan kan dat natuurlijk ook. Dan dien je enkel aan de huidige opstartvoorwaarden te voldoen. Vervolgens kom je in de nieuwe fasevoortgang. Vanaf dan gelden een aantal scholingsvoorwaarden. Je hebt gedurende de eerste fase (fase Rood, van 1 jaar) de tijd om jouw eerste specialisatie te behalen.

Op de hoogte blijven?
Wil je graag op de hoogte gehouden worden? Laat dan hier je emailadres achter. Dan mailen we je belangrijke updates over de nieuwe ontwikkelingen en livegang van deze en andere scholingen/specialisaties.

*Het streven is om de eerste basisscholing en specialisatie per 1 september 2024 te lanceren. Deze datum is nog niet helemaal zeker. Het is mogelijk, dat we deze opschuiven tot iets later in het voorjaar.

Wat is je naam? *
Wat is je emailadres? *
Mogen wij, Chronisch ZorgNet, jou op de hoogte houden van scholingen voor diëtisten die we (gaan) aanbieden en informatie over het netwerk? *
Hoe heb je ons gevonden? *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.