Chronisch ZorgNet

Fit4Surgery

In het najaar van 2023 is Chronisch ZorgNet begonnen met de implementatie van Fit4Surgery in de eerste lijn. Fit4Surgery is een multimodaal prehabilitatieprogramma. Meer informatie over Fit4Surgery lees je hier. De fysieke pijler van het programma wordt aangeboden door eerstelijns fysio- en oefentherapeuten die zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet met de specialisatie Fit4Surgery.

De implementatie van Fit4Surgery bestaat uit een aantal onderdelen, zoals het opleiden van therapeuten en de verwijsstroom op gang brengen. Chronisch ZorgNet houdt zich met beide bezig.

Chronisch ZorgNet heeft in samenwerking met Stichting Fit4Surgery een e-learning ontwikkeld. In deze e-learning leert de therapeut alles over prehabilitatie en het Fit4Surgery-programma. Natuurlijk is er uitgebreid aandacht voor het intensieve trainingsprogramma om de kracht en conditie van de patiënt te verbeteren. Deze e-learning is te koop in de Webshop.

Chronisch ZorgNet is met diverse ziekenhuizen in gesprek over het verwijzen voor prehabilitatie naar eerstelijns gespecialiseerde Chronisch ZorgNet therapeuten. Het St. Antonius, Martini Ziekenhuis en Treant zijn de ziekenhuizen die nu voor prehabilitatie verwijzen naar de eerste lijn. Hier zijn tientallen therapeuten in het verzorgingsgebied van het ziekenhuis opgeleid, zodat de patiënt altijd dicht bij huis terecht kan. Komende jaren zullen meer ziekenhuis en regio’s volgen.