Chronisch ZorgNet

Digitale Zorgverwijzer / DigiH

Alle Chronisch ZorgNet zorgverleners zijn vindbaar via DigiH. DigiH is dé digitale Zorgzoeker en Zorgverwijzer, waarmee patiënten, mantelzorgers, huisartsen en specialisten kunnen zoeken en verwijzen naar (gespecialiseerde) eerstelijns zorgverleners in Nederland. Een realtime-koppeling met het zorgverlenersbestand van Chronisch ZorgNet garandeert een actueel overzicht van de specialismen van de betreffende zorgverleners. Het gebruik van DigiH is gratis voor verwijzers.

DigiH Zorgzoeker
Met de DigiH Zorgzoeker kunnen Chronisch ZorgNet zorgverleners worden gevonden op expertise (gekoppeld aan het kwaliteitsnetwerk) of via de beroepsgroep (indien gewenst op een specifieke specialisatie). Met de postcode vindt u eenvoudig de juiste zorgverlener in de woonomgeving van de patiënt. Chronisch ZorgNet zorgverleners herkent u aan de bekende Chronisch ZorgNet logo’s.

Naar de DigiH Zorgzoeker

DigiH Zorgverwijzer
DigiH heeft ook een Zorgverwijzer. Met de DigiH Zorgverwijzer kunnen artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants en/of (POH-ers van de) huisartsen patiënten rechtstreeks kosteloos doorverwijzen naar een Chronisch ZorgNet zorgverlener met de juiste expertise. Een Chronisch ZorgNet zorgverlener zal binnen drie werkdagen contact opnemen met de patiënt en meteen een afspraak inplannen. Op deze manier wordt tijdige opvolging van een verwijzing en daarmee continuïteit van zorg gewaarborgd.

Alle deelnemers van Chronisch ZorgNet zijn vindbaar en verwijsbaar in de DigiH Zorgverwijzer voor de specialismen die zij bij Chronisch ZorgNet hebben.

Om met DigiH te kunnen werken moet per poli of huisartsengroep een verwijsgroep worden aangemaakt in DigiH. Hierin komen alle verwijzers en ondersteunend personeel (gedelegeerd verwijzers) te staan die individueel of vanuit deze verwijsgroep mogen verwijzen (na eenmalige goedkeuring van de verwijzers uit deze verwijsgroep). Dit kan eenvoudig en snel worden geregeld. Degene die de verwijsgroep gaat beheren (bijvoorbeeld een (poli)medewerker van de betreffende afdeling) kan een verwijzers-account aanmaken. Vervolgens kan heel eenvoudig een verwijsgroep worden aangemaakt.

Maak direct een verwijzers-account aan bij DigiH.

DigiH+
DigiH kan ook worden geïntegreerd in het ziekenhuis of huisartsen EPD (DigiH+). Patiënten kunnen dan nog sneller en efficiënter verwezen worden. Met slechts vier muisklikken wordt de verwijzing, inclusief alle relevante gegevens, direct naar de meest geschikte zorgverlener in de woonomgeving van de patiënt gestuurd.

DigiH+ in uw EPD?
DigiH+ is gratis voor ziekenhuizen (ZIS) en huisartsen (HIS).

De keuze om DigiH in een ZIS te integreren ligt bij de ziekenhuisorganisatie. De eerste koppelingen met Chipsoft Hix (vanaf versie 6.2 mogelijk) worden op dit moment voorbereid. Mocht u of uw ziekenhuis (ook als dat EPIC of Nexus gebruikt) interesse hebben in een koppeling, dan kan dat worden aangegeven in een mail naar info@digih.nl.

Wilt u als huisarts een koppeling met uw HIS neem dan contact op met uw EPD-leverancier en stuur een mail naar info@digih.nl.