E-learning motiverende gespreksvoering 'verdieping'


Per 1 december 2020 is het volgen van een vervolgtraining Motiverende Gespreksvoering / Motivational Interviewing (MI) verplicht in de eerste fase oranje. Wat deze vervolgtraining inhoudt lees je op deze pagina. Een onderdeel van de vervolgtraining is de verdiepende e-learning. Hieronder vind je uitgebreide informatie over de e-learning en hoe je je hiervoor inschrijft.

Let op: de e-learning moet afgerond zijn vóórdat je aan het praktijkdeel begint.

Voor wie is deze e-learning?

Het programma is speciaal ontwikkeld voor Chronisch ZorgNet deelnemers die al een basistraining in Motiverende Gespreksvoering / Motivational Interviewing hebben gevolgd en nu in fase oranje zitten.

Wat leer je tijdens de e-learning?

Met deze e-learning ga je je vaardigheden en kennis van Motiverende Gespreksvoering verdiepen en fors verbeteren. Aan de hand van casuïstiek, korte stukjes theorie en videodemonstraties, werk je aan de belangrijkste punten van Motiverende Gespreksvoering. Je reflecteert op je eigen handelen aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen. Je werkt o.a. aan je vaardigheden om:

  • sneller te kunnen reageren op uitspraken van patiënten;
  • patiënten effectiever te motiveren om, bijvoorbeeld, te stoppen met roken;
  • een grotere therapietrouw te bewerkstelligen;
  • een betere patiënt-professional relatie te verkrijgen;
  • makkelijker te reflecteren;
  • op alternatieve manieren te reageren in lastige situaties met patiënten.

Vanwege de opbouw van de e-learning ben je zo’n drie maanden actief met de stof bezig. Dat maakt dat motiverende gespreksvoering bijna “een tweede natuur” wordt.

Opzet van de e-learning

De e-learning duurt minimaal 12 weken en duurt ongeveer 15 uur. De e-learning is opgedeeld in 12 korte modules. Per week doorloop je één module die je 1 tot 1,5 uur tijd kost. Nadat je die afgerond hebt valt de volgende module vrij etc. Je kunt de e-learning dus niet versneld doorlopen. Omdat je ook wel eens een drukke week of vakantie hebt ben je met het totale programma gemiddeld 15 weken bezig. Dat betekent dus dat je minimaal 15 weken voor dat je gaat deelnemen aan het tweedaagse praktijkdeel moet starten met de e-learning.

Kosten

Kosten van de e-learning MI ‘Verdieping: €299,00 (ex. btw). De hele module, inclusief de voorbeeldgesprekken en de oefeningen, kun je (nadat je gestart bent) nog 11 maanden lang terugkijken.

Inschrijven

Via deze link kun je je inschrijven voor de e-learning MI ‘Verdieping’. Je hebt hier de keuze om via iDEAL te betalen of per factuur. Een factuur ontvang je binnen enkele dagen per mail. Na het verzenden van je inschrijving, ontvang je binnen enkele minuten de inloggegevens vanuit het platform A New Spring (let op: deze belandt wel eens bij je ongewenste mail). Je kunt dan direct aan de slag met de e-learning.

Accreditatie en certificaat

Deze e-learning is geaccrediteerd voor 15 punten bij Chronisch ZorgNet, KNGF en Keurmerk. Je ontvangt de punten als je alle modules hebt doorlopen en geslaagd bent voor alle toetsen (80% score). Na afloop van de e-learning ontvang je een bewijs van deelname.

Door wie is deze e-learning ontwikkeld?

De e-learning is ontwikkeld door gespecialiseerde MI-trainers in samenwerking met fysiotherapeuten. De betrokken MI-trainers van Academie voor Motivatie & Gedragsverandering zijn lid van MINT en MINTned.