Hoe kun je motiverende gespreksvoering toepassen in telefonische consulten?


In deze bizarre tijden wordt er een beroep gedaan op ons aanpassingsvermogen. Om je te helpen in deze nieuwe situatie geeft Stijn van Merendonk, expert in Motivational Interviewing de komende weken je enkele tips.

Video 1/3: Hoe start je een telefonisch consult?

Het begin is anders dan bij een gewoon gesprek. In deze video zie je hoe je een telefonisch consult kunt beginnen. Onder deze video staan nog twee andere video's met betrekking tot het toepassen van motiverende gespreksvoering in telefonisch consulten.

Video 2/3: Wordt er alleen gesproken of ook nog iets gezegd?

Lukt het jou om tijdens een telefonisch consult de juiste taal te ontlokken? Met de juiste taal worden jouw gesprekken veel effectiever. Onder deze video staat nog één video met betrekking tot het toepassen van motiverende gesprekvoering in telefonische consulten.

Video 3/3: Voorkom hard werken + Gouden tip!

Neem jij het initiatief of volg je de ander? Ga jij aan de slag of gids je, rustig achterover leunend, de ander richting zijn doel?

Nog beter worden in motiverende gespreksvoering?

Hier en hier kun je nog twee bonusfilmpjes bekijken uit de e-learning van Stijn. Voor iedereen die al een basistraining in MGV gevolgd heeft en zijn impact op de gezondheid van zijn patiënten nog wil vergroten is er de E-learning Motiverende Gespreksvoering ‘vervolg’. Een gedegen verdiepende module (15 accreditatiepunten) die je gewoon vanuit thuis kunt volgen.

Nog meer vragen over motiverende gespreksvoering op afstand?

Laat weten waar jij, in de praktijk, tegenaan loopt. Welke zaken vind je moeilijk of welke vragen heb je nog over Motiverende Gespreksvoering? Stuur een mail naar: info@academiemg.nl en wie weet komt jouw onderwerp de volgende keer aan bod.