De aanpak van telefonische coaching


Veel fysiotherapeuten zullen op dit moment hun consulten in de praktijk vervangen door telefonische consulten. Ingrid Broeders, hoofddocent Health Promotion & Performance aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, vertelt in deze filmpjes meer over telefonische coaching, hoe je dit aanpakt, de successen en de valkuilen, en meer! Bekijk de filmpjes hieronder.

In het eerste filmpje bespreekt Ingrid de voor- en nadelen van telefonische coaching. Heb jij er wel eens over nagedacht dat er ook veel voordelen zitten aan telefonische coaching?

In het tweede filmpje vertelt Ingrid meer over de voorbereiding op een telefonisch consult. Waar in zit jouw cliënt in het coachingstraject? Welke fasen zijn er, en wat doe je in elke fase?

In het laatste filmpje wordt aandacht besteed aan de ‘reparatiereflex’, een natuurlijk reactie van de mens om hulp te bieden of dingen te herstellen. Dit brengt echter vaak juist een ongewenste reactie teweeg; de cliënt schiet in de verdediging. Hoe ga je hier dan mee om?

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een cursus leefstijlcoaching? De HAN heeft een cursus ontwikkeld speciaal voor Chronisch ZorgNet therapeuten. Na het volgen kan je je inschrijven voor de GLI-registratie. Kijk op de website van de HAN voor meer informatie.