Chronisch ZorgNet

Chronisch ZorgNet Congres

Achter de schermen van het congres maakt het 12-koppige team van Chronisch ZorgNet zich dinsdagochtend 12 maart klaar voor de plenaire dag en drie avondsessies vol inspiratie en kennisdeling.


7:30 uur - Het team van Chronisch ZorgNet is aanwezig op locatie bij SoMMedia op Strijp T. Iedereen heeft er – ondanks het vroege tijdstip – zin in om deelnemende fysio-/ oefentherapeuten en diëtisten fysiek te ontmoeten. “Daar doen we het voor en krijgen we positieve energie van,” aldus de aanwezige collega’s.

8:00 uur - Organisatoren Anne Verhoef en Nienke Nuijen hebben alles tot in de puntjes voorbereid. Van een draaiboek van de dag tot de naambadges. Het belooft een leerzame dag te worden. Langzaam druppelen de sprekers en deelnemers met een VIP Ticket binnen, ontvangen met koffie/thee en iets lekkers.

8:30 uur - Alle collega’s, die verantwoordelijk zijn voor de redactietool (een tool, die de reacties van het aanwezige en online publiek weergeeft en ook polls laat zien) krijgen een heldere uitleg over hoe deze tool werkt. De live commentaren en vragen, die gesteld kunnen worden, dragen bij aan de professionele uitstraling, die het onlinecongres heeft. De aangestelde collega’s nemen hun taak serieus en filteren samen alle reacties.

9:00 uur - We zijn live! Joep Teijink en Brechtus Engelsma doen het openingswoord. De aanwezige collega’s verdelen de taken, redactietool, foto’s maken en online zetten of in de zaal zitten als toehoorder. Iedereen weet wat te doen. Via een QR Code komen de deelnemers in de online omgeving, waar ze vragen kunnen stellen.

De rest van de sessies gebeurt net zo, iedereen kent zijn taak en neemt die serieus. Samen zorgt het team, dat alles gladjes verloopt. Tijdens de pauze geniet iedereen van een gevarieerde lunch en het ontmoeten van elkaar.

Hierbij een aantal reacties vanuit het team.

Maike Koch (projectmedewerker)
“Het was mijn eerste congres en ik was onder de indruk. Leerzaam, professioneel en gevarieerd aanbod voor zowel de therapeut als de diëtist.”

Mickey Saes (projectmedewerker)
“Stuk voor stuk boeiende sessies én vooral leuk om weer live interactie te hebben met deelnemers!” |

Isolde Ooms (projectmedewerker)
“Gevarieerd programma met bevlogen sprekers.”

Leonie Aarts (Officemanager)
“Ik was onder de indruk, zo professioneel met een hele fijne sfeer!”

Noralie Krepel (projectmedewerker)
”Ik vond het een dag waarin we even uitzoomen en alles weer in het grote plaatje zien. Het hele jaar draait om inhoudelijke verdieping en verbreding: webinars, de Kennisbank, Hart voor Leren, data verzamelen en analyseren, invulling geven aan project. Tijdens het congres zien we ook waarom we dit ook alweer doen (praatje Joep en Brechtus), waarom we de keuzes maken die we maken en hoe we bijdragen aan toekomstbestendige zorg. We zien tijdens het congres hoever we nog moeten, maar ook hoeveel er al is gebeurd.”

Isolde Ooms
“Tijdens het dagprogramma was het fijn om een praatje te maken met degenen die live aanwezig waren. Ondanks dat het een online congres is grotendeels, veel interactie door alle vragen die binnenkwamen (voorbeeld was de kat bij de sessie over stress).”

Jenny Zwiggelaar (projectmedewerker)
“Het is ontzettend spannend maar ook leuk om als host met de sprekers in de studio te staan. Mooi om te spreken over de onderwerpen waar de sprekers veel over weten en om daarvan te leren. Ik zie het als een uitdaging om zo goed mogelijk de vragen te stellen die vanuit de kijkers naar mij toe worden gestuurd. Daarvoor heb ik gelukkig achter de schermen de collega’s zitten die een eerste selectie maken in de vragen. Want er komen altijd zoveel vragen binnen. Toen ik dinsdag achter de schermen zelf zat ervaarde ik ook echt wat er leeft bij de kijkers thuis. Dan zegt een spreker iets wat aanspreekt en dan stromen of de opmerkingen of de vragen binnen. Ook daarin zie ik dan weer de uitdaging om de gerichte vragen door te sturen naar de host van dat moment zodat die ook weer de vragen aan de spreker kan stellen. Als kijker thuis besef je niet hoe hard er achter de schermen wordt gewerkt om het hele proces goed te laten verlopen. Ik vind het ook weer ontzettend mooi om hier een bijdrage aan te mogen leveren. Met het grote doel: een prettig kijkende, aansprekende en inspirerende sessie met z’n allen neer te zetten.”

Laura Marcellis (promovenda):
“Verbinding, ontwikkeling, enthousiasme, inspirerend.”

Marga van Neerven (Communicatieprofessional):
“Fijn om onze deelnemers live te spreken om nog beter gevoel te krijgen van wat er leeft binnen de sector. Interessante sessies om bij te wonen.”

PROGRAMMA AVONDSESSIES
Naast de plenaire dag vinden er ook drie verdiepende avondsessies plaats. Er is een verdeling gemaakt in aanwezigheid van collega’s per avond. De eerste avond zijn Leonie, Mickey en Jenny aanwezig, naast organisatoren Anne en Nienke. De andere avonden worden verdeeld qua bezetting onder diverse collega’s.

De avond van dinsdag 12 maart begint met een energieke start. De host staat klaar, microfoon in de hand, om het programma te openen. Achter de coulissen worden de laatste technische checks uitgevoerd en Anne en Nienke bereiden de sprekers voor op hun presentaties.

Het team van aanwezige collega’s maakt zich klaar voor de redactietool en helpen Anne en Nienke zoveel mogelijk mee.

Patricia te Pas - van der Laag en Dr. ir. Berber Dorhout betreden het podium als de eerste sprekers van de avond. Terwijl ze spreken over leefstijlinterventies, wordt de redactietool al snel gevuld met vragen en opmerkingen, die de aanwezige collega’s zo goed mogelijk proberen te filteren en door te zetten richting de sprekers.

De avond vordert met Sophie Kroesen die haar onderzoek naar zitten tijdens hartrevalidatie presenteert, en Dr. Ir. Inge Groenendijk die inzichten deelt over voeding en osteoporose. Elke presentatie wordt met interesse gevolgd door het online publiek, dat actief deelneemt aan de vraag-en-antwoordsessies na elke lezing, de redactietool stroomt vol.

Op woensdag 13 maart wordt de sfeer opnieuw geladen met verwachting als het programma van start gaat. Drs. Charissa Sabajo trapt af met een verhelderende discussie over prehabilitatie, gevolgd door Kathleen Paal die spreekt over obesitas en de samenwerking in de eerste lijn. Volop complimenten van het online publiek! Dat bleek wel uit de redactietool, die volstroomde met interessante vragen en suggesties over beide onderwerpen.

De avond bereikt zijn hoogtepunt wanneer Ron van Heerde en Robert Saarloos het podium betreden om de laatste wetenschappelijke inzichten over trainingsintensiteit te delen. Achter de schermen vindt organisator en projectmedewerker Anne Verhoef deze sessie ‘Het spannendste onderdeel.’ Er zijn namelijk voor-en tegenstanders van deze sessie in het kader van de praktische toepassing van deze inzichten.

Donderdagavond 14 maart brengt een laatste golf van enthousiasme en leergierigheid. Rosa Holtslag-Roelvink en Kitty Glazenburg openen met een boeiende presentatie over samenwerking met buurtsportcoaches. Vervolgens duiken drs. Daphne Uyterlinden en dr. Yvo Sijpkens diep in leefstijlgeneeskunde, terwijl Dr. Bram Fioole de avond afsluit met een gedetailleerde update over gesuperviseerde looptraining.

Achter de schermen zwoegt het team van organisatoren en technici onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat elk aspect van de avond soepel verloopt. Van het coördineren van sprekers tot het oplossen van last-minute technische problemen, omdat Vimeo er ineens uitligt dient alles overgezet te worden naar YouTube. Alle inspanningen van het team van Chronisch ZorgNet zijn essentieel voor het succes van het congres.

Terwijl de avonden vorderen, kenmerken de avondsessies zich op het gebied van kennisuitwisseling en verbinding. Elke presentatie, elke discussie draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de deelnemers, en achter de schermen werkt het team samen om deze waardevolle ervaring mogelijk te maken.