Chronisch ZorgNet

Zichtbaar en vindbaar

Voor patiënten en verwijzers is het heel eenvoudig om je te vinden wanneer je deelneemt aan Chronisch ZorgNet. Je wordt namelijk met je Chronisch ZorgNet specialisaties opgenomen in DigiH, zonder daarvoor iets te hoeven betalen. DigiH is dé Zorgzoeker en Zorgverwijzer voor alle eerstelijns zorgverleners. Deelnemers aan Chronisch ZorgNet zijn duidelijk herkenbaar als gespecialiseerd zorgverlener voor één of meerdere aandoeningen. Je vult je eigen Portfolio, waarmee je een persoonlijk digitaal visitekaartje hebt.

Patiënten en verwijzers kunnen via DigiH zoeken op basis van postcode, type zorgverlener en specialisatie. Zo vinden zij de best passende zorg dicht bij de patiënt. Voor verwijzers werkt DigiH heel gebruiksvriendelijk. Als het huisarts- of ziekenhuisinformatiesysteem is gekoppeld met DigiH (de optie DigiH+), kan een verwijzer met slechts vier muisklikken een complete verwijzing direct vanuit het EPD realiseren. Dat maakt het wel heel gemakkelijk om een patiënt naar jou te verwijzen.

In 2023 en 2024 worden geen kosten in rekening gebracht voor DigiH+, omdat je deelnemer bent bij Chronisch ZorgNet. Let wel, je ontvangt alleen die verwijzingen voor de aandoeningen waarvoor je bij Chronisch ZorgNet bent aangesloten. Wil je ook verwijzingen ontvangen op je overige expertise dan moet je zelf je DigiH+ abonnement completeren. Op termijn zul je voor DigiH+ een aanvullend abonnement met Chronisch ZorgNet korting moeten afsluiten.