Chronisch ZorgNet

Het profiel van een Chronisch ZorgNet therapeut

Herken jij je in het profiel van de Chronisch ZorgNet therapeut? Dan zal deelnemen aan Chronisch ZorgNet van grote waarde voor je zijn.

De Chronisch ZorgNet fysio- of oefentherapeut is specialist in de behandeling en begeleiding van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. De therapeut heeft affiniteit met deze doelgroep.

De Chronisch ZorgNet therapeut richt zich in het bijzonder op de ondersteuning van de patiënt bij het aannemen van een gezondere leefstijl en maakt zich technieken eigen om de patiënt op een effectieve manier te begeleiden.

Voor een Chronisch ZorgNet therapeut staat de patiënt centraal. De therapeut kijkt naar de behoefte en mogelijkheden van de patiënt, vanuit het perspectief van positieve gezondheid.

Samen met de patiënt beslissen over de doelen en de invulling van de behandeling is voor een Chronisch ZorgNet therapeut vanzelfsprekend.

De Chronisch ZorgNet therapeut is een fijne samenwerkingspartner. De therapeut zet zich in voor een soepele communicatie met andere zorgverleners en een interdisciplinaire aanpak van de behandeling van de patiënt. Een Chronisch ZorgNet therapeut neemt hierin graag het voortouw.

Om patiënten altijd de best mogelijke behandeling te kunnen bieden, blijft de Chronisch ZorgNet therapeut zich scholen en ontwikkelen in relevante vakgebieden en houdt actuele ontwikkelingen op het gebied van niet-overdraagbare chronische aandoeningen bij.

Het aanleveren van behandeldata is voor een Chronisch ZorgNet therapeut een belangrijke gewoonte. Zo kan niet alleen de eigen behandeling van deze patiënten verbeteren, maar ook die van collega’s.