Chronisch ZorgNet

Voordelen deelname Chronisch ZorgNet voor diëtisten

‘De kans tot groei, specialisatie, samenwerking en betere positionering in de continue ontwikkelingen binnen de chronische zorg’

Sinds 2022 zijn diëtisten deelnemer van Chronisch ZorgNet. Lees hier de voordelen.

Visie van Chronisch ZorgNet
De zorgvraag van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen wordt steeds ingewikkelder. De bevolking vergrijst en het aantal chronische aandoeningen blijft groeien. Het belang van ons netwerk is om deze reden pure noodzaak.

Chronisch ZorgNet is een ideële stichting zonder winstoogmerk. Ons doel is de ondersteuning van zorgverleners. Eerstelijnszorg verbetert als zorgverleners samenwerken. Dit verbetert direct de kwaliteit van leven en vergroot de motivatie tot het volgen van (fysio)therapie. Samen streven we naar minder ziekenhuisopnames door preventie of behandeling in de eerstelijns en passende zorg dichtbij de patiënt.

Visie op deelname van diëtisten aan Chronisch ZorgNet:
Diëtisten zijn cruciaal in de behandeling van patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Voeding is essentieel voor een gezonde leefstijl. Een goede samenwerking tussen therapeuten en diëtisten is daarbij van groot belang. We stimuleren en faciliteren deze samenwerking. Bovendien streven we naar de versterking van de positie van diëtisten in het zorglandschap.

Verwachtingen van diëtisten:
Als diëtist maak je deel uit van een kwaliteitsnetwerk. Kwaliteitseisen zijn afhankelijk van hoe lang je deelnemer bent van het netwerk, ook wel bekend als je voortgangsfase. Een fase kan inhouden, dat je bijvoorbeeld een specifieke scholing, training of activiteit volgt.

Voordelen deelname aan Chronisch ZorgNet voor diëtisten:
Chronisch ZorgNet biedt diëtisten:

-            Dé kans tot specialiseren én profileren in behandeling van patiënten met een niet-overdraagbare chronische aandoening.

We verzorgen gratis webinars, trainingen en vanaf het voorjaar 2024 ook verdiepende scholingen over specifieke chronische aandoeningen. Zo toon je je specialisatie in de behandeling van deze patiëntengroep. Dit maken we gratis zichtbaar via onze zorgzoeker en DigiH.

-          Een jaarlijks congres en regionale netwerkbijeenkomsten met onderwerpen voor diëtisten.

We moedigen de samenwerking tussen zorgverleners aan. Dit kan resulteren in meer doorverwijzingen van therapeuten binnen ons netwerk. Regionale netwerkbijeenkomsten bieden de kans in het ontmoeten en samenwerken met andere zorgverleners in je regio.

Om in 2024 deel te kunnen nemen aan Chronisch ZorgNet betaal je een eigen bijdrage €75,-.

Samenvatting
Deelname aan Chronisch ZorgNet biedt diëtisten de kans te groeien, specialiseren, samen te werken en zich te positioneren in de continue ontwikkelingen binnen de chronische zorg. We streven naar de best mogelijke zorg voor patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Diëtisten spelen een onmisbare rol in het verwezenlijken van deze visie. Daarom ondersteunt ons multidisciplinaire netwerk de groei, specialisatie, samenwerking en de positionering in de continue ontwikkelingen binnen de chronische zorg.