Chronisch ZorgNet

Lucia Neijenhuis

Docent cursus Activiteitenmeters

Ik ben sinds 2002 met veel plezier werkzaam als fysiotherapeut in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Mijn aandachtsgebieden liggen op het vlak van hart- vaat- en longproblematiek. Ik werk hierbij veel samen met andere disciplines. Ik vind het een uitdaging om patiënten met deze, soms erg complexe en ingrijpende, gezondheidsproblemen te begeleiden en weer vertrouwen te geven in de toekomst.

Sinds 2011 ben ik aangesloten bij Chronisch ZorgNet (toen nog ClaudicatioNet) en ben ik één van de kartrekkers in de regio Doetinchem.

Met de masteropleiding Geriatrie, die ik in 2020 heb afgerond, heb ik me verder gespecialiseerd in het effectief begeleiden van de ouder wordende mens. Bij deze patiëntengroep is bijna altijd sprake van multiproblematiek en dat maakt mijn werk zo interessant. Het is altijd weer een uitdaging om patiënten te stimuleren en motiveren om voldoende te bewegen en hierbij kan het gebruik van een activiteitenmeter een goede motivator zijn.

Vanaf het najaar van 2022 is Chronisch ZorgNet gestart met de cursus 'Betekenisvol gebruik van activiteitenmeters'. Deze cursus bestaat uit een e-learning en een praktijkavond. Ik zie ernaar uit om als docent deze praktijkavond te begeleiden en op deze manier ons vak verder te ontwikkelen.