Chronisch ZorgNet

Jessie Vonk

Docent cursus Activiteitenmeters

Mijn naam is Jessie Vonk. Sinds 2011 ben ik fysiotherapeut. De opleiding voor fysiotherapie heb gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht. Sinds 2013 neem ik deel aan het toen nog ClaudicatioNet, inmiddels Chronisch ZorgNet.

In de praktijk zie ik met name de chronische patiënten. Zoals de patiënten met PAV, COPD, Covid-19 en leefstijlgerelateerde aandoeningen. Mijn affiniteit ligt bij de longpatiënten. Deze groep motiveren middels leefstijladvies, beweegtraining, en beweegervaring. Dit gecombineerd met een activiteitenmeter geeft mooie resultaten. Hier haal ik persoonlijk veel energie uit.

Mijn ervaring is dat de activiteitenmeter daarbij een mooi hulpmiddel zijn om de intrinsieke motivatie van de patiënt aan te wakkeren. Voor de therapeut is het een mooi middel om bijvoorbeeld te evalueren. In de praktijk heb ik hier veel ervaring en resultaat mee behaald.

In deze cursus hoop ik onze goede en mindere goede ervaringen bij elkaar te brengen, en te kijken of we tot een mooi proces voor het gebruik van activiteitenmeters in de praktijk kunnen komen.