Chronisch ZorgNet

Frank Reichenfeld

Docent cursus Activiteitenmeters en RookstopCoaching

In 2008 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut na mijn opleiding aan de Hanzehogeschool in Groningen. Als werknemer van een praktijk in Emmen begeleidde ik steeds vaker mensen met Claudicatio Intermittens, maar wij waren geen deelnemer van ClaudicatioNet, de voorloper van Chronisch ZorgNet. Daar kwam verandering in per 2015 toen ik met twee collega's onze praktijk Cure Fysiotherapie in Emmen heb opgezet. Sinds 2015 lid van het netwerk en ook gelijk actief als regiovertegenwoordiger van Chronisch ZorgNet in de regio Stadskanaal. Inmiddels begeleid ik cliënten in onze vestigingen in gemeente Emmen en Borger-Odoorn. De doelgroep is ook flink uitgebreid met begeleiding van mensen met COPD, Post-COVID klachten en/of Osteoporose.

Sinds 2019 ben ik verbonden aan Chronisch ZorgNet als docent aan de cursus RookstopCoaching. Ik hoop bij te kunnen dragen aan de kennis en vaardigheden die wij als Chronisch ZorgNet therapeuten nodig hebben. Daarmee kunnen wij onze cliënten in de toekomst de optimale zorg en ondersteuning blijven bieden.

2022 is het jaar dat de cursus Activiteitenmeters live is gegaan. Samen met een groep enthousiaste collega's ben ik ook één van de docenten van deze nieuwe cursus. Ik heb zin om net als met de cursus RookstopCoaching een bijdrage te leveren tijdens het praktische gedeelte van de opleiding.