Chronisch ZorgNet

Zijn de verwijzers in uw regio al aangesloten op de digitale zorgverwijzer?

29 oktober 2015

Eind 2014 is ClaudicatioNet begonnen met de uitrol van de digitale zorgverwijzer.

Ondertussen zijn al een groot aantal verwijzende instanties (ziekenhuizen, maar ook huisartsenpraktijken!) aangesloten op deze efficiënte manier van verwijzen.

De digitale zorgverwijzer waarborgt de continuïteit van zorg voor patiënten met claudicatio intermittens, waardoor de patiënt optimaal kan profiteren van een traject gesuperviseerde looptherapie (GLT).

De zorgverwijzer werkt eenvoudig. Indien een patiënt door de vaatchirurg of huisarts verwezen wordt voor GLT, dan zal de poli assistente / POH / doktersassistente in overleg met de patiënt via de zorgzoeker de voor de patiënt dichtstbijzijnde aangesloten ClaudicatioNet therapeut zoeken. Deze therapeut ontvangt via mail een melding van een digitale verwijzing, met de vraag om binnen 3 werkdagen telefonisch contact met de doorverwezen patiënt op te nemen. Indien de patiënt niet bereikbaar is binnen 3 werkdagen, dan krijgt de therapeut 1 werkdag verlenging. Na telefonisch contact met de patiënt, dient binnen 5 werkdagen een eerste behandeling plaats te vinden. Onder downloads in de helpdesk vindt u een uitgebreide handleiding over de digitale zorgverwijzer

Om de implementatie van de digitale zorgverwijzer te versnellen, kunt u als fysiotherapeut ons helpen. Zorg dat verwijzers in uw regio (vergeet niet de huisartsen!) op de hoogte zijn van dit systeem. Gebruik hierbij de presentatie die te vinden is onder downloads in de helpdesk of via deze link.

Zijn er verwijzers in uw buurt die zich graag op de digitale zorgverwijzer willen aansluiten? Laat ze dan contact opnemen met ClaudicatioNet (info@claudicationet.nl of 040 239 8764).

Nieuwsgierig naar welke verwijzers al aangesloten zijn? Klik dan op deze link.

Terug naar overzicht