Chronisch ZorgNet

Zichtbare veranderingen Chronisch ZorgNet

17 januari 2020

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat betekent dat we ook weer een stap dichter bij Chronisch ZorgNet zijn. Over 2 maanden, op 12 maart, tijdens het eerste Chronisch ZorgNet Congres in ’s-Hertogenbosch zal ClaudicatioNet door staatssecretaris Paul Blokhuis omgedoopt worden tot Chronisch ZorgNet. Een feestelijke gelegenheid!

Zoals je in onze blogs hebt kunnen lezen, wordt er hard gewerkt aan de vormgeving en realisatie van COPD en hartrevalidatie binnen Chronisch ZorgNet. Voor COPD worden inmiddels de laatste eindjes aan elkaar geknoopt; de belangrijkste beslissingen zijn gemaakt. Bij hartrevalidatie worden er in samenwerking met diverse betrokkenen stappen genomen om de vergoeding geregeld te krijgen. Denk hierbij aan het uitvoeren van onderzoek, als ook aan het regionaal implementeren van 1e-lijns hartrevalidatie. Maar, wat gaat er nu zichtbaar veranderen vanaf 12 maart?

Op 12 maart zal de Chronisch ZorgNet website online gaan en hiermee de ClaudicatioNet website vervangen. De huidige website wordt zo veel mogelijk aangehouden, maar natuurlijk zullen er veranderingen worden doorgevoerd. Zo vind je op de Chronisch ZorgNet website informatie over zowel perifeer arterieel vaatlijden, COPD als hartrevalidatie; van algemene informatie over de ziektebeelden en de behandeling bij een Chronisch ZorgNet therapeut, tot vergoedingen van de fysiotherapeutische behandeling van deze ziektebeelden. Daarnaast kun je middels de Zorgzoeker therapeuten vinden die gespecialiseerd zijn in PAV, COPD en/of hartrevalidatie. Op deze manier kunnen verwijzers en patiënten makkelijk zoeken naar therapeuten die specifieke kennis hebben over één of meerdere van de bovenstaande chronische aandoeningen. Middels een individueel Chronisch ZorgNet portfolio kan, net zoals nu in het ClaudicatioNet portfolio, meer informatie over de betreffende therapeut verkregen worden.

Daarnaast zal de Digitale Zorgverwijzer met ingang van de nieuwe website ook gebruikt kunnen worden om COPD-patiënten en patiënten voor eerstelijns hartrevalidatie te verwijzen. Verwijzers kunnen de specialisatie(s) van een Chronisch ZorgNet therapeut zien in de Zorgzoeker en Zorgverwijzer. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte doorverwijzing, waarbij automatisch opvolging wordt gegeven aan de behandeling van de patiënt, zonder dat hij hier actie voor hoeft te nemen.

Naast de zichtbare veranderingen voor patiënten en verwijzers verandert er natuurlijk ook veel voor de therapeuten die momenteel bij ClaudicatioNet zijn aangesloten. Komende weken worden alle ClaudicatioNet therapeuten daarom uitgebreid geïnformeerd over de overgang naar Chronisch ZorgNet. Daarnaast zullen andere betrokkenen ook de nodige informatie ontvangen en gaan we op 12 maart feestelijk starten met hét landelijk netwerk dat zich inzet voor kwalitatief hoogwaardige en transparante zorg voor patiënten met niet-overdraagbare chronische aandoeningen. Meer weten? Bekijk onze website of hou onze LinkedInpagina in de gaten. Volg onze blogs om op de hoogte te blijven van de vorderingen.

Terug naar overzicht