Chronisch ZorgNet

Wint Chronisch ZorgNet de Value-Based Health Care Prize?

20 oktober 2020

Begin maart kregen wij te horen dat Chronisch ZorgNet genomineerd is voor de Value-Based Health Care (VBHC) Prize 2020. Ontzettend mooi nieuws! De uitreiking zou in mei hebben plaatsgevonden, maar is vanwege de corona-omstandigheden meerdere malen uitgesteld. Over twee weken, op 5 november, gaat het alsnog plaatsvinden: dan zullen wij te horen krijgen of wij de prestigieuze VBHC Prize 2020 hebben gewonnen. Nieuwsgierig? Hieronder meer!

Value-Based Health Care Prize

De Value Based Healthcare Prize is een prijs voor innoverende initiatieven verspreid over de hele wereld op het gebied van value-based health care (VBHC). Dit concept is gericht op het leveren van de beste zorg voor patiënten tegen zo min mogelijke zorgkosten. Chronisch ZorgNet is genomineerd vanwege de behaalde resultaten in het verleden én de toekomstvisie waarvoor wij ons op dit moment hard maken. Steeds meer patiënten met sPAV in Nederland ontvangen sinds de komst van ClaudicatioNet/Chronisch ZorgNet primair gesuperviseerde looptherapie en dus geen interventie (lees hier meer). Dit leidt tot lagere zorgkosten en op de lange termijn betere zorg voor de patiënt: value-based health care. Chronisch ZorgNet ambieert hetzelfde te realiseren voor patiënten met andere chronische aandoeningen, zoals patiënten met hartaandoeningen of COPD.

Hoe verloopt zo’n VBHC Prize-traject?

Na de nominatie voor de VBHC Prize 2020 worden alle initiatieven gevraagd een korte pitch op te nemen, waarin wordt toegelicht hoe en waarom het initiatief VBHC realiseert. Wij hebben ervoor gekozen om verschillende perspectieven in deze pitch te verwerken; zo kwam een vaatchirurg, een fysiotherapeut en een patiënt aan het woord. Bekijk de pitch hier.

Tijdens het uitreikingsevenement krijgt iedere genomineerde de mogelijkheid om zijn haar initiatief toe te lichten en te onderbouwen waarom zij deze prijs verdienen. Vervolgens zullen de aanwezige experts op het gebied van VBHC een winnaar uitkiezen. Dit zal 5 november gaan plaatsvinden; nog eventjes wachten dus!

Kan ik nog iets doen om jullie te helpen bij het winnen van deze prijs?

Jazeker! Naast de VBHC Prize 2020 wordt dit jaar voor het eerst de VBHC Community Award uitgereikt. Het publiek kiest de winnaar van deze award. Mocht je op Chronisch ZorgNet willen stemmen, dan kan dat via deze link.

Wij zijn ontzettend vereerd met deze nominatie en hopen jullie binnenkort te mogen mededelen dat we de prijs daadwerkelijk hebben gewonnen. Wij houden jullie op de hoogte!

Terug naar overzicht