Chronisch ZorgNet

Winnaar Value-Based HealthCare prize is bekend

06 november 2020

Begin maart kregen we het geweldige nieuws dat we genomineerd waren voor de Value-Based HealthCare prize (VBHC prize), en gisteren was het eindelijk zo ver! De organisatie van de VBHC prize had een hybrid event opgestart, een innovatieve manier om toch alle verschillende nominaties en specialisten over de hele wereld, gericht op Value-Based HealthCare samen te brengen in deze coronatijd!

De (online) dag was afwisselend ingedeeld, na een opening van het event door de presentator ontving Michael Porter de kijkers vanuit Amerika om meer inzicht te geven over het belang van Value-Based HealthCare, en dat innovatie dus ook belangrijk is en nodig is om een betere zorg te creëren.

Dit werd gevolgd door twee presentaties, één door de voorzitter van de VBHC prize en de tweede door een patiënt, over hoe het is om mee te werken aan en mee te denken over innovatie in de zorg. Na deze presentaties was het tijd voor de pitches! Alle deelnemers werden in breakout rooms ingedeeld zodat ze voor verschillende deelnemers konden presenteren. Dit zou in 6 verschillende sessies gebeuren, maar helaas was er door technische problemen geen mogelijkheid de laatste drie te doen. Hierdoor was besloten om alle pitches plenair te gegeven, waardoor iedereen dus kon meekijken naar alle genomineerden.

De pitch voor Chronisch ZorgNet werd gegeven door Maik, hij vertelde over de behaalde resultaten uit het verleden en over onze toekomstvisie. Steeds meer patiënten met sPAV in Nederland ontvangen namelijk sinds de komst van ClaudicatioNet/Chronisch ZorgNet primair gesuperviseerde looptherapie en dus geen interventie. Dit leidt tot lagere zorgkosten en op de lange termijn betere zorg voor de patiënt: Value-Based HealthCare. Chronisch ZorgNet ambieert hetzelfde te realiseren voor patiënten met andere chronische aandoeningen, zoals patiënten met hartaandoeningen of COPD.

Na afsluiting van de verschillende pitches werden nog een paar interessante panel discussies gehouden en leuke presentaties gegeven over bijvoorbeeld het bekostigen van Value-Based HealthCare. Als afsluiter van het event was natuurlijk de award uitreiking, waarbij Santeon dit jaar de VBHC prize won! Santeon is een initiatief van 7 ziekenhuizen die samenwerken op het gebied van 14 verschillende medische aandoeningen. Zij streven ernaar om betere patiënt-uitkomsten te krijgen en de zorgkosten te verlagen door samenwerking en het delen van informatie.  Maar ook de andere award winnaars, natuurlijk gefeliciteerd! Helaas betekende dit geen award voor ons, maar nog steeds zijn we ontzettend trots dat we genomineerd waren voor deze  prestigieuze prijs gericht op het leveren van de beste zorg voor patiënten, tegen zo min mogelijke zorgkosten.

Terug naar overzicht