Chronisch ZorgNet

Welkom Siilo

27 september 2022

Communiceren met andere zorgverleners binnen Chronisch ZorgNet kan makkelijk en veilig! We werken namelijk samen met Siilo, een beveiligde berichtenservice voor de zorg. Als Chronisch ZorgNet zorgverlener heb jij toegang tot de online omgeving van Siilo die ontworpen is voor Chronisch ZorgNet zorgverleners. Op deze manier kun je gemakkelijk (interdisciplinair) samenwerken met andere zorgverleners. Ben jij nog niet bekend met Siilo, of ben je gewoon benieuwd wat Siilo voor jou kan betekenen als zorgverlener? Hieronder zetten we het een en ander op een rijtje!

Wat is Siilo?

Siilo is een beveiligde berichtenservice voor de zorg. Om met Siilo andere zorgverleners te contacteren heb je geen andere contactgegevens van de betreffende zorgverlener nodig, je vindt elkaar eenvoudig in de app. Je kan Siilo vergelijken met het gebruiken van ‘Whatsapp’ maar dan beveiligd. Jij kan dus als zorgverlener communiceren en informatie delen in een beveiligde, versleutelde omgeving. Met Siilo kan je met andere zorgverleners discussiëren over uitdagende casuïstiek, het laatste nieuws delen en elkaar gemakkelijk contacten over een patiënt wanneer deze extra aandacht nodig heeft.

Waarom Siilo?

Chronisch ZorgNet werkt samen met Siilo omdat het de mogelijkheid biedt voor zorgverleners om op een laagdrempelige manier met elkaar te communiceren, waardoor (interdisciplinair) samenwerken makkelijker wordt. Daarnaast is Siilo ook praktisch; het is een landelijke, veilige berichtendienst die zowel op je telefoon als op je computer te gebruiken is. Daarnaast voldoet Siilo aan alle wettelijke eisen voor een veilige berichtendienst:

 • Volledig versleutelde berichten, van zender tot ontvanger. Door deze ‘end-to-end encryptie’ kunnen ook medewerkers van Siilo niet meelezen.

 • Siilo voldoet gegarandeerd aan alle belangrijke veiligheidsstandaarden in de gezondheidszorg en is getoetst op belangrijke certificaten zoals NEN7510.

 • Het gebruik van de app is gratis.

Wat zijn de voordelen voor deelnemers van Chronisch ZorgNet?

Met Siilo worden voor jou als Chronisch ZorgNet zorgverlener een aantal dingen makkelijker gemaakt, zoals:

 • Je kunt gemakkelijk andere zorgverleners zoeken en contacteren, zonder dat je contactgegevens zoals telefoonnummer of mailadres nodig hebt. Dat scheelt tijd!

 • Chronisch ZorgNet zorgverleners zijn terug te vinden bij het Chronisch ZorgNet netwerk binnen Siilo. Deze kan je vinden bij het kopje Netwerken in Siilo, bij de tegel deelnemers. Hier kan je zoeken op verschillende termen zoals naam, regio en discipline.

 • Je kunt gemakkelijk een bericht versturen via Siilo om te overleggen met andere zorgverleners. Je kan dit vergelijken met de chatfunctie van ‘whatsapp’.

 • Je kunt foto’s op een geanonimiseerde wijze uitwisselen.

 • Veel items uit Siilo (zoals berichten, foto’s, casuïstiek) zijn te downloaden als PDF en kunnen daarna toegevoegd worden aan je EPD.

 • Siilo is beschikbaar als app maar ook als webversie. Zo kun je via zowel je telefoon als je computer gebruikmaken van Siilo.

Heb je vragen over Siilo? Lees dan de antwoorden op de meest voorkomende vragen over Siilo.

 

Veelgestelde vragen

 

We hebben enkele vragen en hun antwoorden voor je op een rijtje gezet. Zit jouw vraag er niet tussen? Op Siilo | FAQ vind je ook veel veelgestelde vragen. Je vindt hier informatie over algemene zaken, het gebruik van Siilo, het gebruik van media in Siilo, beveiliging en privacy, en de webversie van Siilo.

Voor technische vragen we je contact op te nemen met Siilo via info@siilo.com.

 

 • Hoe kom ik als Chronisch ZorgNet zorgverlener in het Chronisch ZorgNet netwerk van Siilo?

Om je in het Siilo netwerk van Chronisch ZorgNet te begeven moet jij als zorgverlener twee dingen doen:

 • Accepteer de deelnemersvoorwaarden van Chronisch ZorgNet. Deze staan voor je klaar in je Portfolio.

 • Zorg ervoor dat het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat bij Siilo hetzelfde is als het e-mailadres waarmee je geregistreerd staat bij Chronisch ZorgNet. Zijn dit verschillende e-mailadressen? Zorg er dan voor dat je het e-mailadres waarmee je bij Chronisch ZorgNet geregistreerd staat toegevoegd is aan je Siilo account.

Hierna ben jij automatisch zichtbaar in het Chronisch ZorgNet netwerk van Siilo en kun je andere Chronisch ZorgNet zorgverleners zien!

Ben je na deze stappen niet zichtbaar in het Chronisch ZorgNet netwerk van Siilo? Neem dan contact op met info@siilo.com.

 

 • Wat kan ik allemaal vinden in de Chronisch ZorgNet omgeving van Siilo?

Naast de chat zijn er 4 andere onderdelen (‘tegels’) te vinden in de Chronisch ZorgNet omgeving van Siilo. Dit zijn:

 • Leden: hier vind je Chronisch ZorgNet deelnemers

 • Nieuws: hier vind je het laatste nieuws van Chronisch ZorgNet

 • Casuïstiek: hierin worden casussen geplaatst die bijvoorbeeld zijn gedeeld tijdens bijeenkomsten

 • Opgeslagen items: hier kun je alles wat je hebt opgeslagen (bv casuïstiek maar ook berichten) terugvinden

 

 • Wat als ik niet wil dat Chronisch ZorgNet mijn gegevens deelt met Siilo?

Om in het Chronisch ZorgNet netwerk van Siilo deel te nemen moet Chronisch ZorgNet jouw gegevens delen met Siilo. Hiervoor hebben we jouw toestemming nodig. Deze toestemming geef je door middel van het accepteren van de deelnemersvoorwaarden van Chronisch ZorgNet. Heb je de deelnemersvoorwaarden geaccepteerd, maar wil je toch dat jouw gegevens niet worden gedeeld met Siilo? Stuur dan een mail naar info@chronischzorgnet.nl met hierin het verzoek dat jouw gegevens niet worden gedeeld met Siilo. Let op: het niet delen van jouw gegevens met Siilo heeft als gevolg dat jij niet zicht- en vindbaar bent in de Chronisch ZorgNet omgeving van Siilo.

 

 • Is het gebruik van Siilo verplicht voor deelname aan Chronisch ZorgNet?

Nee, als deelnemer van Chronisch ZorgNet ben je niet verplicht om gebruik te maken van Siilo. Wel hecht Chronisch ZorgNet veel waarde aan (interdisciplinair) samenwerken. Dit wordt met Siilo vereenvoudigd. Het is daarom dat we je aanmoedigen Siilo in te zetten voor jouw behandelingen.

 

 • Waarom Werkt Chronisch ZorgNet samen met Siilo?

Chronisch ZorgNet is deze samenwerking met Siilo aangegaan om het makkelijker te maken om (interdisciplinair) samen te werken. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een diëtist betrekken in de behandeling van een patiënt met COPD, zoals beschreven staat in de KNGF-richtlijn.

Heb je nog vragen over het gebruik van Siilo. Kijk dan eens bij Siilo op de website

Terug naar overzicht