Chronisch ZorgNet

Webinar speciaal voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten bij fractuurpoli's

Op maandag 16 januari om 20.00u organiseert Chronisch ZorgNet samen met VF&O het gratis webinar ‘Fractuurpreventie: zo breng je jouw patiënt in beweging’ speciaal voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die werken op een fractuurpoli of veel te maken hebben met patiënten met een verhoogd fractuurrisico.

Sprekers: Marsha van Oostwaard, Peter van den Berg (Verpleegkundig Specialisten, V&VN-VF&O), Wendy Clement (Chronisch ZorgNet therapeut Osteoporose, vallen & breken), een ervaringsdeskundige.

Het is niet altijd gemakkelijk om patiënten met een verhoogd fractuurrisico meer te laten bewegen. Zij ervaren vaak fysieke beperkingen, daarnaast vormt ook angst om te vallen een drempel om meer te gaan bewegen. Maar elke dag bewegen kan juist voor deze patiënten enorm veel betekenen. Bewegen betekent voor deze patiënten niet alleen een betere gezondheid, het verlaagt het fractuurrisico en levert patiënten vaak ook een hogere kwaliteit van leven op. Met beweegzorg van een Osteoporose, vallen & breken therapeut lukt het patiënten vaak wel om in beweging te komen.

Het webinar gemist? Het webinar is hier terug te kijken.

In dit webinar worden delen van de recent uitgekomen richtlijn “Osteoporose en fractuurpreventie” uitgelicht. Daarnaast krijgen verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten meer inzicht in welke patiënten gebaat zijn bij beweegzorg door een Chronisch ZorgNet therapeut gespecialiseerd in Osteoporose, vallen & breken. Er wordt ingegaan op de behandeling die een gespecialiseerd therapeut biedt en hoe bewegen een vast onderdeel van het dagelijks leven wordt gemaakt. Ook vertelt een patiënt over haar eigen ervaring met beweegzorg bij een verhoogd fractuurrisico. En vanzelfsprekend komt ook aan bod hoe verpleegkundigen deze gespecialiseerde therapeuten eenvoudig kunnen vinden in de directe woonomgeving van de patiënt met de zorgzoeker DigiH.