Chronisch ZorgNet

Wandelevenement regio Gelderse Vallei groot succes!

23 juli 2018

De ClaudicatioNet fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei hebben zaterdag 2 juni jongstleden een uniek en gratis wandelevenement georganiseerd.

 

Het evenement vond plaats bij de atletiekbaan van CAV Climax op sportpark Hoekelum in Ede in samenwerking met Sportservice. Na een gezamenlijke warming-up, zijn alle deelnemers uitgedaagd om zo ver mogelijk te wandelen op de atletiekbaan. Tijdens het wandelen zijn ze begeleid en aangemoedigd door de aanwezige fysiotherapeuten en wandelverenigingen. Dankzij de ondersteuning en samenhorigheid zijn veel grenzen verlegd! Uiteindelijk heeft iedere deelnemer een wandeldiploma, medaille en klein presentje ontvangen. Daarnaast zijn contacten gelegd met aanwezige wandel- en sportverenigingen uit de regio om zo de looptherapie een mogelijk vervolg te geven.

 

ClaudicatioNet is een landelijk dekkend netwerk waarin gesuperviseerde looptherapie wordt aangeboden voor patiënten met Claudicatio Intermittens (etalagebenen) door gespecialiseerde fysiotherapeuten. De bij ClaudicatioNet aangesloten fysiotherapeuten uit de regio Gelderse Vallei hebben zich verenigd. Hierdoor komen regelmatig ruim 20 therapeuten bij elkaar om kennis met elkaar te delen, met als doel de kwaliteit van de zorg zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast is er regelmatig contact met de lokale vaatchirurgen van ziekenhuis Gelderse Vallei.

Terug naar overzicht