Chronisch ZorgNet

Vandaag is het Wereld Niet Roken Dag!

31 mei 2022

Een dag uitgeroepen door de World Health Organization (WHO) waarbij mensen wereldwijd worden gestimuleerd om ten minste één dag te stoppen met roken, Wereld Niet Roken Dag. En dus ook de perfecte dag om stoppen met roken bespreekbaar te maken bij jouw patiënten.

In onderstaand filmpje legt Robert van den Graaf kort uit waarom het zo ontzettend belangrijk is om stoppen met roken bespreekbaar te maken bij jouw patiënten.

 https://vimeo.com/707753891

Het is alleen niet altijd makkelijk om dit bespreekbaar te maken. Maar om jou hierbij te helpen zijn wel verschillende tools ontwikkeld! Een vaak gebruikte methode is bijvoorbeeld het Very Brief Advice.  Maar je kan ook de campagne PUUR rookvrij gebruiken bij het gesprek over stoppen met roken met je patiënt. PUUR rookvrij gaat zich de aankomende tijd richten op rokende ouders. Om hen te stimuleren om te stoppen met roken kan je posters van PUUR rookvrij bestellen en ophangen in de praktijk. Of de video’s delen met patiënten en zorgverleners, daarnaast kan je andere zorgverleners motiveren om het gesprek over stoppen met roken aan te gaan. Meer informatie, tips en het gratis materialenpakket is te vinden op www.puurvoorprofs.nl/ingesprek.

Terug naar overzicht