Chronisch ZorgNet

Start inschrijving basisscholing Osteoporose, vallen & breken

09 augustus 2021

Veel osteoporose patiënten krijgen niet de beweegzorg die ze nodig hebben. Er zijn te weinig fysio- en oefentherapeuten die deze specialistische zorg kunnen bieden en ze zijn moeilijk te vinden voor verwijzers. De Osteoporose Vereniging zocht hulp bij Chronisch ZorgNet om de zorg voor patiënten met osteoporose en/of een verhoogd val- en fractuurrisico te verbeteren door kwalitatieve en gespecialiseerde zorg mogelijk te maken. En al snel zaten betrokken partijen om tafel.

Experts, betrokken beroepsverenigingen van verwijzers en de Osteoporose Vereniging hebben zich gebogen over de invulling van de specialisatie (relevante scholing, meetprotocol etc.). En dat leidde tot een cursus die therapeuten de meest actuele kennis geeft om patiënten met osteoporose en/of een verhoogd val- en fractuurrisico te behandelen: de basiscursus Osteoporose, vallen & breken.

Specialiseren in Osteoporose, vallen & breken
De basisscholing Osteoporose, vallen & breken wordt in 2021 met een uitzonderlijk hoge korting aangeboden om ervoor te zorgen dat snel gespecialiseerde therapeuten in heel Nederland beschikbaar zijn om deze patiënten op te vangen. Fysio- en oefentherapeuten kunnen de cursus dit najaar op twee data voor slechts 75 Euro volgen! Wat mogen zij verwachten?

  • Wat: Digitale basisscholing Osteoporose, vallen & breken, live gestreamd vanuit studio

  • Duur: één dag, van 8:45-16:45 (tijden onder voorbehoud)

  • Wanneer: 5 oktober of 10 november 2021

  • Kosten: €75,- excl. BTW  (normaal €275,- excl. BTW).

  • Accreditatie: 8 punten voor Chronisch ZorgNet, accreditatie is aangevraagd bij KNGF, Keurmerk fysiotherapie en VvOCM

Aanmelden voor de basisscholing Osteoporose, vallen & breken kan via de webshop op www.chronischzorgnet.nl. Therapeuten hoeven geen deelnemer te zijn om de scholing te kunnen volgen, maar het is wel aan te raden om ook goed vindbaar te zijn op deze specialisatie. Na het volgen van deze basisscholing, kunnen therapeuten deelnemer worden als zij ook aan de andere voorwaarden voldoen. Kijk hier voor de voorwaarden om aan te melden bij Chronisch ZorgNet.

Verwijzers
Uiteraard worden ook de verwijzers (verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten) op de fractuurpoli’s geïnformeerd over deze gespecialiseerde eerstelijns therapeuten. Zij staan te popelen om hun patiënten naar de eerste lijn door te verwijzen. Benieuwd om welke patiëntengroep het exact gaat? Lees dan de blogs ‘Gemakkelijker patiënten helpen aan passende nazorg’ en ‘Een val met veel impact’ geschreven door Marsha van Oostwaard, verpleegkundig specialist op de fractuurpoli.

Webinar "Osteoporose, vallen & breken"

Afgelopen mei  is een webinar geweest over 'Osteoporose, Vallen en Breken". Tijdens het webinar is een duidelijk beeld geschetst over welke patiënten het precies gaat, hoe de organisatie van zorg rondom deze patiënten er op dit moment uit ziet, wat eerstelijns fysio- en oefentherapeuten voor deze doelgroep kunnen betekenen, wat de specialisatie inhoud en welke andere eerstelijns zorgverleners betrokken kunnen worden bij de behandeling van deze patiënten. Ben jij fysio- of oefentherapeut, diëtist, ergotherapeut, praktijkondersteuner of een andere betrokken zorgverlener, dan is het webinar zeker interessant voor jou!

Ga hier naar het webinar: Webinar Osteoporose, Vallen en Breken - Chronisch ZorgNet

Terug naar overzicht