Chronisch ZorgNet

Specialistische zorg bij osteoporose of een verhoogd fractuur- en/of valrisico dichtbij huis

15 juli 2022

Op zoek naar eerstelijns specialistische zorg bij osteoporose of een verhoogd fractuur en/of valrisico in de directe woonomgeving van de patiënt? Neem eens een kijkje in het netwerk van Chronisch ZorgNet! Voor een gespecialiseerde therapeut hoeft de patiënt nooit ver te reizen.

Het is nog geen jaar geleden dat de beweegzorg voor patiënten met osteoporose of een verhoogd fractuur- en/of valrisico of herstel bij een botbreuk in de eerstelijn onvoldoende toegankelijk was. Er waren te weinig therapeuten die deze zorg konden bieden en zij waren niet goed te vinden voor verwijzers. Sinds oktober 2021 kan elke patiënt en verwijzer eenvoudig via DigiH een gespecialiseerde therapeut dicht bij huis vinden. Zie hier in een pagina van het jaaroverzicht van Chronisch ZorgNet welke stappen samen met andere partijen zijn gezet om dit voor elkaar te krijgen.

Samen werken we aan passende zorg.

Een mooie toevoeging: binnenkort wordt Chronisch ZorgNet een multidisciplinair netwerk. Hiermee wordt het makkelijker om te werken volgens de multidisciplinaire richtlijn Fractuurpreventie.

Terug naar overzicht