Chronisch ZorgNet

Samenwerking Fit4Surgery en Chronisch ZorgNet

11 augustus 2021

Stichting Fit4Surgery benaderde enkele maanden geleden Chronisch ZorgNet om prehabilitatie voor iedereen op termijn mogelijk te maken. Fit4Surgery is een trainingsprogramma om patiënten zo fit mogelijk aan een operatie te laten beginnen en daarmee ervoor te zorgen dat ze ook sneller herstellen. Door de focus op gesuperviseerd bewegen én leefstijlbegeleiding past het programma goed bij de kwaliteiten van Chronisch ZorgNet therapeuten. Daarnaast zorgt de netwerkstructuur ervoor dat dit prehabilitatieprogramma op termijn landelijk en kwalitatief hoogwaardig aangeboden kan worden door gespecialiseerde zorgverleners. Een samenwerking lag daarom voor de hand.

Fit4Surgery is een trainingsprogramma onder begeleiding van een Chronisch ZorgNet fysio- of oefentherapeut dat patiënten voorafgaand aan een grote oncologische buikoperatie aangeboden krijgen. Het programma start kort na de diagnose en duurt tot aan de operatie. Daarbij wordt gewerkt aan een betere conditie, sterke spieren en een gezonde leefstijl. Doordat patiënten extra  fit de operatie ingaan, herstellen ze sneller en hebben ze daarnaast minder kans op complicaties na de ingreep.

Chronisch ZorgNet biedt in samenwerking met Fit4Surgery scholing aan voor therapeuten, zodat zij de benodigde kennis en vaardigheden hebben om deze doelgroep voor te bereiden op de operatie. De gespecialiseerde zorgverleners worden makkelijk vindbaar via de zorgzoeker. Dit najaar wordt gestart in de regio Nijmegen, waarna uitbreiding naar andere regio’s snel zal volgen. Houd onze website en LinkedIn in de gaten voor de meest recente informatie en vervolgstappen.

Terug naar overzicht