Chronisch ZorgNet

Samen gezond in 2018

14 december 2017

Zoals jullie weten gaat het ClaudicatioNet Jaarcongres 2018 zowel in 's Hertogenbosch (8 maart 2018) als in Zwolle (11 oktober 2018) plaatsvinden. Ook dit jaar zijn er interessante lezingen die variërende thema's binnen claudicatio intermittens en de behandeling hiervan aansnijden.

 

Als deelnemers van ClaudicatioNet zijn jullie je ervan bewust dat beweging en voeding van essentieel belang zijn tijdens het behandelen van chronische ziekten. Dit zal worden verduidelijkt tijdens de plenaire lezingen van Dr. Michael Tieland en Prof dr. Paul Beckers. Om chronische aandoeningen echter optimaal te kunnen behandelen, moeten patiënten, naast hun fysieke training, ook gemotiveerd worden om gezonder te gaan leven. Het mentale aspect van de behandeling is daarom minstens even belangrijk. Hoe gaat een patiënt om met de constatering dat hij/zij chronisch ziek is en er dus sprake is van blijvende beperkingen? Hoe motiveer ik mijn patiënten om zo snel mogelijk de beoogde behandelresultaten te behalen? Hoe zorg ik dat mijn patiënten therapietrouw zijn en blijven? Ook zulke vragen zullen worden beantwoord tijdens dit Jaarcongres door o.a. Stijn van Merendonk, Jos van Erp en Liset van Dijk.

 

Je kunt je al inschrijven voor het Jaarcongres te 's Hertogebosch! Let wel, early-bird tarieven zijn nog geldig t/m 21 januari 2018. Mocht je liever naar het Jaarcongres in Zwolle gaan, moet je nog even geduld hebben met je inschrijving; deze zal namelijk medio maart 2018 open gaan.

Samen gezond!

Terug naar overzicht