Chronisch ZorgNet

19 december 2023

Primeur: Slingeland Doetinchem stapt over naar zorgverwijzer Chronisch ZorgNet

De longpoli van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem stapt over op de geavanceerde zorgverwijzer van Chronisch ZorgNet. Deze zorgzoeker is al bekend bij vele vaatpoli’s, maar zal nu als primeur in de longzorg ingezet worden. Zo verwijzen we ook de patiënt met longaandoening eenvoudig en efficiënt door naar de eerstelijns zorgverlener voor beweegtherapie en voeding.

Efficiency
Met een vastberaden focus op het vereenvoudigen van doorverwijzingen, heeft het Longnetwerk regio Doetinchem de overstap naar Chronisch ZorgNet met groot enthousiasme omarmd. "De zorgverwijzer is buitengewoon overzichtelijk, waardoor we zorgdragen voor een vlotte doorloop van de patiënt," verklaarde Maritha Spekschoor, longverpleegkundig specialist "Als longpoli streven we naar efficiëntie in onze verwijzingen, en Chronisch ZorgNet biedt precies dat."

Doeltreffendheid
De beslissing om volledig over te stappen naar Chronisch ZorgNet wordt gezien als een strategische zet om de kwaliteit van zorg te verhogen en tegelijkertijd het doorverwijsproces te stroomlijnen. De innovatieve zorgverwijzer van Chronisch ZorgNet staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en doeltreffendheid, wat de longpoli van het Slingeland Ziekenhuis de mogelijkheid biedt om patiënten naadloos door het zorgsysteem te leiden. Als de verwijzing via het verwijssysteem gedaan wordt, krijgt de zorgverlener het verzoek de patiënt te bellen voor een eerste afspraak. Zo verlagen we de drempel voor het maken van een eerste afspraak bij de juiste zorgverlener. 

Vertrouwen
Alle zorgverleners die in het zorgverwijssysteem zitten zijn voldoende geschoold en geoutilleerd. Door het platform van Chronisch ZorgNet wordt dat up-to-date en gelijkwaardig bijgehouden. Er hoeft geen tijd meer gestoken worden in het controleren van actualiteit of correctheid van de veelal papieren lijstjes. Dat is meer passend in deze snelle veranderde tijd.

Andere zorginstellingen
De aankondiging heeft de aandacht getrokken van andere zorginstellingen, die nu geïnteresseerd zijn in de voordelen van de Chronisch ZorgNet-zorgverwijzer. Het Slingeland Ziekenhuis lijkt daarmee niet alleen de gezondheid van hun patiënten te bevorderen, maar ook de standaard te zetten voor een slimmer, sneller en effectiever doorverwijsproces binnen de gezondheidszorg.