Chronisch ZorgNet

Ook ClaudicatioNet steunt de Rookvrije Generatie

08 april 2016

Opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Dat is de ambitie van de beweging op weg naar een Rookvrije Generatie, een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds, verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij. 

Een groeiend aantal partijen slaan de handen ineen om de nieuwe generatie een rookvrije toekomst te geven. Dat is hard nodig. Elk jaar beginnen zo'n 37.000 kinderen met roken. Dat zijn ongeveer 100 kinderen per dag! Ruim de helft van de mensen die blijven roken sterft aan de gevolgen ervan. Jaarlijks ruim 20.000 Nederlanders. Daarnaast overlijden jaarlijks ook nog enkele duizenden mensen aan de gevolgen van meeroken.

ClaudicatioNet is daarom partner van de Alliantie Nederland Rookvrij en steunt de Rookvrije Generatie. Wij roepen, samen met meer dan 50 andere partijen iedereen in Nederland op om op weg te gaan naar een Rookvrije Generatie:

 

 http://www.rookvrijegeneratie.nl/nieuws/nederland-slaat-handen-ineen-voor-een-rookvrije-generatie.

 

Voor ouders is het moeilijk om hun kinderen rookvrij te laten opgroeien. Kinderen komen op nog teveel plekken onvermijdelijk in contact met sigaretten. De beweging op weg naar een rookvrije generatie wil stap-voor-stap de plekken waar kinderen komen rookvrij maken én vrij van de verleiding om te gaan roken. Dat gaat lukken als we er samen aan werken: overheden, bedrijven, artsen, scholen, verenigingen, ouders etcetera.

 

Kijk voor meer informatie over de rookvrije generatie op http://www.rookvrijegeneratie.nl/#1.

Terug naar overzicht