Chronisch ZorgNet

Onderzoek naar patiëntbehoeften na CNet traject

07 april 2015

Patiënten met claudicatio intermittens (CI) worden nadat de gesuperviseerde looptherapie (GLT) bij de claudicatiotherapeut stopt, geadviseerd zelf actief te blijven en de gezonde leefgewoonten te continueren. Om terugval in het oude ongezonde gedrag te voorkomen, wat veelvuldig voorkomt, is het van belang om te achterhalen in hoeverre er behoefte is aan continueren en begeleiding van looptherapie of andere activiteiten. Hebben patiënten behoefte aan begeleiding of willen ze zelfstandig aan de slag? Willen patiënten begeleiding van een claudicatiotherapeut of gewoon naar een sportschool? Trainen patiënten het liefst met lotgenoten of individueel? Dit waren de belangrijkste onderzoeksvragen binnen het onderzoek van Iza Rooijakkers naar de behoefte van patiënten met CI.

 

Lees hier een samenvatting van het onderzoek:

Samenvatting behoeftenonderzoek - Iza Rooijakkers.pdf

 

Iza: "Tijdens de opleiding tot Fysiotherapeut ben ik voor mijn afstudeeronderzoek in contact gekomen met ClaudicatioNet. Een enorm gedreven team dat niet alleen veel energie steekt in de beste zorg voor patiënten maar ook mij enorm geholpen heeft! Mede dankzij ClaudicatioNet heb ik mijn opleiding succesvol kunnen afronden. Wij zijn heel tevreden over het eindresultaat en ik vind het een eer dat mijn lay-out de nieuwe huisstijl van ClaudicatioNet is geworden!

Ik heb veel contact gehad met zowel claudicatiotherapeuten als patiënten. Ieder heeft een steentje bijgedragen om tot dit resultaat te komen. Ik wil graag alle patiënten en claudicatiotherapeuten nogmaals enorm bedanken voor hun tijd en bijdrage voor dit onderzoek. Zonder hen zou dit onderzoek niet mogelijk zijn geweest."

Terug naar overzicht