Chronisch ZorgNet

Nieuwe richtlijn beschikbaar!

27 mei 2014

Vanaf 28 mei a.s. herziening KNGF-richtlijn Claudicatio Intermittens beschikbaar

 


Na lang wachten is het zover: Op 23 mei j.l. liet het KNGF weten dat de herziene richtlijn per 28 mei beschikbaar is. ClaudicatioNet is erg blij met dit bericht.

 

De herziening draagt een andere naam dan de voorgaande richtlijn Claudicatio Intermittens; de KNGF-richtlijn 'Symptomatisch Perifeer Arterieel Vaatlijden' beschrijft de fysiotherapeutische diagnostiek en therapie bij patiënten met symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden en is primair bedoeld voor fysiotherapeuten die patiënten met symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden behandelen in de eerste en tweede lijn.

 

De uitgangspunten zijn:

  • De behandelend fysiotherapeut is bekend met de veranderingen in en aan de perifere arteriële vaten, de adaptatie- en compensatiemechanismen en de veranderingen in functionaliteit ten gevolge van een vermindering of vermeerdering van het activiteitenniveau van de patiënt.

  • De behandelend fysiotherapeut heeft kennis van de trainingsparameters die van invloed zijn en gevarieerd kunnen worden in de aangeboden behandeling om zo patiënten met symptomatisch perifeer arterieel vaatlijden optimale fysiotherapeutische zorg te kunnen bieden.

 

U vindt de richtlijn via de evidence based products website van het KNGF.

 

Terug naar overzicht