Chronisch ZorgNet

Najaarscongres 2019 was weer een succes!

15 oktober 2019

Afgelopen donderdag 10 oktober heeft het ClaudicatioNet Congres voor de tweede keer dit jaar plaatsgevonden. Dit keer een nieuwe locatie, namelijk theater en congrescentrum Orpheus in Apeldoorn, een prachtige locatie.

Het congres werd geopend door longarts Wanda de Kanter. Met haar vele optredens in de media over de strijd tegen roken heeft zij grote bekendheid gekregen. Zo was ze te gast bij Zomergasten, is ze benoemd als Opzij Top 100 invloedrijkste vrouw en is ze auteur van het recent verschenen boek ‘Niet roken, maar koken’. Wanda de Kanter benadrukte in haar welkomstwoord dat de rol van de ClaudicatioNet/Chronisch ZorgNet therapeut essentieel is om patiënten te laten stoppen met roken. De brede aanpak van de therapeuten waarbij bewegen en leefstijlverbetering wordt gecombineerd is de toekomst!

 

Net als bij het voorjaarscongres zette het plenaire programma zich hierna voort met een breed scala aan onderwerpen: de aanpak van obesitas, inspanningsfysiologie, stoppen met roken, en de rol (?) van de zorgprofessional. Daarnaast was er weer keuze uit 12 verschillende parallelsessies. Ook werd zoals elk jaar de ClaudicatioNet award uitgereikt. Dit jaar is de award gegaan naar Frank Reichenfeld, die vanwege zijn inzet en betrokkenheid voor zowel zijn patiënten als voor ClaudicatioNet, de award als geen ander heeft verdiend!

 

Traditiegetrouw heeft Joep Teijink het congres afgesloten. Hij heeft een update gegeven over resultaten vanuit de verwijsdata, waaraan we zien dat we de goede kant op gaan met het aantal verwijzingen vanuit de eerste lijn, en de innovatieve projecten waar we momenteel mee bezig zijn, zoals het KomPas voor Samen Beslissen. Als afsluiting heeft hij vooruitgeblikt op de toekomst. Voor de allerlaatste keer sluit hij het ClaudicatioNet Congres af. Waarom? Omdat in 2020 officieel de overgang naar Chronisch ZorgNet zal plaatsvinden; één netwerk van gespecialiseerde fysiotherapeuten in het behandelen van patiënten met chronische aandoeningen.

 

 

 

 

Terug naar overzicht