Chronisch ZorgNet

Multidisciplinaire samenwerking van Dennis en Jeannette: een verhaal van zorg en saamhorigheid

*Onderaan deze pagina kan je jouw e-mailadres achterlaten zodat je op de hoogte kan blijven van de laatste ontwikkelingen voor diëtisten binnen Chronisch ZorgNet.

"Wij worden gelukkig van een beter leven teruggeven aan de patiënt."

In de wereld van zorg en welzijn is er een stille kracht die vaak over het hoofd wordt gezien: de kracht van samenwerking. Dennis Voerman, fysiotherapeut bij Livio, en Jeannette Wes, diëtist bij Livio, belichamen deze kracht met een partnerschap, dat zich al jaren bewezen heeft. Voor hen is het niet alleen een baan, maar een roeping om de beste zorg te bieden aan hun patiënten. Hun verhaal onthult een gezamenlijke passie voor het verbeteren van levens.

Dennis en Jeannette vullen elkaar perfect aan, als een soort yin en yang in de zorgwereld. "Wij zijn de regisseurs, maar zij moeten het doen," zegt Dennis, en daarmee benadrukt hij de essentie van hun samenwerking. Dit komt voort uit hun gedeelde overtuiging, dat goede zorg verder gaat dan alleen behandelingen. Het gaat om het begrijpen en ondersteunen van de patiënt als geheel.

Het begin van een partnerschap

Jeannette Wes, met 28 jaar ervaring als diëtist bij Livio, en Dennis Voerman, 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut, hebben een lange geschiedenis van samenwerken. "Chronisch ZorgNet promoot heel erg de samenwerking tussen de diëtist en de fysiotherapeut. Wij doen dit al jaren vanuit intrinsieke motivatie," legt Dennis uit. Hun motivatie komt voort uit een diep begrip van de behoeften van hun patiënten. Ze erkennen dat voedingsadvies net zo cruciaal is als beweging, vooral voor mensen met chronische aandoeningen zoals COPD.

Een symbiotische relatie

Hoe vullen ze elkaar aan? "Als er een patiënt wordt doorverwezen en diegene komt eerst bij mij, maar beweegt niet, dan proberen we samen deze aan het bewegen te krijgen, op individueel niveau," zegt Jeannette. Dennis voegt eraan toe: "We vangen signalen op, zodat we elkaar snel kunnen aanvullen." Voor hen is communicatie essentieel. Door korte lijnen en open dialoog kunnen ze snel reageren op de behoeften van de patiënt.

Het delen van kennis

Hoe komen ze aan hun informatie? Via verschillende kanalen zoals professionele netwerken en regionale bijeenkomsten blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied. Jeannette is dan ook erg blij te horen, dat Chronisch ZorgNet e-learnings gaat aanbieden speciaal voor diëtisten. “Mocht er een keer een of twee cliënten uitvallen, dan kan ik een e-learning volgen; perfect!”

De toekomst van zorg

Dennis en Jeannette geloven sterk in de kracht van interdisciplinaire benaderingen in de zorg. "Bij een behandeling hoort een fysiotherapeut en een diëtist," zegt Dennis. Ze hopen, dat dit besef zich verspreidt onder huisartsen en andere zorgverleners, omdat dit uiteindelijk zal resulteren in de beste zorg voor de patiënt. Jeannette benadrukt het belang van integratie: "Het is niet, het komt erbij, het is geïntegreerd. Op zo'n manier kost het de cliënt niet veel extra energie."

Formulier opgeven nieuwsbrief voor diëtisten Chronisch ZorgNet

Via onderstaand formulier kan je je mailadres achterlaten zodat je op de hoogte gehouden kan worden over de laatste ontwikkelingen voor diëtisten binnen Chronisch ZorgNet.

Wat is je naam? *
Wat is je e-mailadres? *
Mogen wij, Chronisch ZorgNet, jou op de hoogte houden van scholingen voor diëtisten die we (gaan) aanbieden en informatie over het netwerk? *
Hoe heb je ons gevonden? *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.