Chronisch ZorgNet

"Minder hart- en vaatziekten door mindfulness"

29 mei 2018

We hebben fantastisch nieuws:

Ons onderzoeksproject "Minder hart- en vaatziekten door mindfulness" is door de Hartstichting geselecteerd voor een Innovatiesubsidie.
Tijdens het ClaudicatioNet jaarcongres werd duidelijk hoe zeer dit onderwerp ook bij jullie leeft: ruim driekwart van de 350 aanwezigen bij de workshop 'Mental fitness: wat en hoe?' gaf aan geïnteresseerd te zijn in de toepassing van mindfulness bij de behandeling van zijn/haar patiënten.
De Hartstichting juicht nu ook de toepassing van mindfulness toe als onderdeel van een gezonde leefstijl en als extra handvat binnen de (na-)zorg bij hart- en vaatpatiënten.

Dat betekent waardering en bekendheid voor de aanpak waar ClaudicatioNet zich al jaren hard voor maakt. Persoonlijke begeleiding is namelijk de enige wetenschappelijk bewezen effectieve methode om een gezonde leefstijl te bevorderen en ziekten te voorkomen. Aandacht van mens tot mens is immers niet te vervangen door eHealth.

Financiering van dit project gaat via crowdfunding. Dat betekent dat het onderzoek alleen kan doorgaan met bijdragen vanuit de maatschappij.
We hebben dit soort projecten nodig om aan de publieke sector, zorgverzekeraars en beleidsmakers duidelijk te maken dat zorgverleners niet vervangbaar zijn door appjes!

Meer informatie over het project of een donatie doen? Klik op hier.

 

Terug naar overzicht