Chronisch ZorgNet

Landelijke eerstelijnsrevalidatie coronapatiënten gaat van start!

16 april 2020

E-learning beschikbaar

Veel fysiotherapeuten hebben afgelopen dagen hun ambitie uitgesproken om samen met Chronisch ZorgNet eerstelijns revalidatie voor patiënten die een corona infectie hebben doorgemaakt te willen organiseren. Fysiotherapeuten laten in deze crisis veel flexibiliteit zien en willen hun steentje bijdragen door coronapatiënten te helpen om hun leven weer op te pakken. Chronisch ZorgNet biedt een e-learning om extra kennis op te doen over de revalidatie van coronapatiënten, met daaropvolgend periodieke webinars om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen. Samen met diëtisten, ergotherapeuten en huisartsen in de buurt creëren coronatherapeuten een vangnet in de eerstelijnszorg voor de coronapatiënt.

Vanaf vandaag is de e-learning “landelijk netwerk voor revalidatie coronapatiënten in de eerste lijn” tegen kostprijs beschikbaar via onze Webshop. Alle longfysiotherapeuten in Nederland (die een door Chronisch ZorgNet goedgekeurde basisscholing longaandoeningen hebben gevolgd) kunnen door het volgen van de e-learning gespecialiseerd coronatherapeut worden. Zij worden met een nieuw ‘corona’-logo (zie afbeelding) zichtbaar op onze Zorgzoeker. Binnen een paar uur zijn al 350 therapeuten gestart met de e-learning. Er zullen dus op zeer korte termijn genoeg gespecialiseerde coronatherapeuten beschikbaar zijn door heel Nederland!

 

 

 

 

 

Landelijke media-aandacht

De inzet van longfysiotherapeuten om samen met Chronisch ZorgNet eerstelijnsrevalidatie te organiseren voor patiënten die een corona infectie hebben doorgemaakt, blijft niet ongezien! Inmiddels wordt er ook vanuit landelijke media aandacht besteed aan ons initiatief om op korte termijn een vangnet te creëren voor coronapatiënten. Vanochtend om 7.30 al op Radio 1 (luister hier terug: https://www.nporadio1.nl/gemist) en Chronisch ZorgNet komt vanavond bij RTL Nieuws! Bij de uitzending vanavond (16 april) om 19.30 vertellen Joep Teijink en Chronisch ZorgNet therapeut Robert Saarloos met een coronapatiënt over de revalidatie van coronapatiënten in de eerste lijn en hoe we dit als netwerk samen kunnen realiseren. Dus, kijk vanavond naar RTL Nieuws!

Terug naar overzicht