Chronisch ZorgNet

Laatste plekken beschikbaar voor de Experttraining motivational interviewing

14 augustus 2018

Wil je Motivational Interviewing nog beter in de vingers krijgen? Merk je dat het weer is weggezakt na de basistraining? Dan is een MI Experttraining iets voor jou.

 

Tijdens de basistraining heb je ervaren hoe groot het effect is van Motivational Interviewing, hoeveel makkelijker je werk zou worden en hoe het je kan helpen in lastige gesprekken met patiënten en zelfs in privésituaties.

Maar om dat in de praktijk te blijven toepassen is voor veel Fysiotherapeuten lastig. We krijgen dan ook vaak vragen van oud deelnemers over: Hoe voorkom ik dat het wegzakt? Hoe kan ik borgen dat ik het blijf doen? Wat zou een logische vervolgstap zijn na een basistraining? Zijn er oefendagen?

 

Voor iedereen die MI nog beter in de vingers wil krijgen start op 27 september 2018 de MI Experttraining.  Deze training bestaat uit 6 praktische oefendagen waarbij je in een kleine groep (4 tot 12 personen) feedback en coaching krijgt op je eigen MI vaardigheden.

 

Let op: er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen omdat we gekozen hebben voor een kleine groep. Op die manier kun je het maximale rendement uit de training halen. Mocht je interesse hebben schrijf je dan snel in.

 

Inhoud

  • Volg de MI Expert training en leer:

  • Hoe je jouw impact in gesprekken vergroot

  • Hoe je MI beter, sneller en soepeler toepast

  • Hoe je meer uit je gesprekken haalt in minder tijd

  • Hoe je "de hakken uit het zand" krijgt

  • Wat je vooral niet moet doen bij weerstandWat de grootste valkuil is bij verandertaal

  • Waar de echte kracht van verandertaal in zit

  • Hoe je niet meer vastloopt tijdens (vervolg)gesprekken

  • Hoe je MI toepast op complexe doelgroepen, zoals  familie van patiënten en trainingsgroepen

  • Hoe je de basis van MI overbrengt op collega's.

 

Opbouw

De MI Expert training is opgebouwd uit diverse onderdelen, verdeeld over 6 dagen. De start van de training bestaat uit het vaststellen van je persoonlijke MI niveau, een individueel studieadvies en uitleg over de onderdelen en inhoud van de training. Tijdens de andere dagen staan jouw leerwensen, praktijk en ervaringen centraal. In een kleine intervisiegroep analyseren we opnames van gesprekken  leren we van elkaar en ontvang je feedback en coaching op je MI vaardigheden. Tevens is er de mogelijkheid om met een trainingsacteur je gesprekken te oefenen. Dit is echter niet verplicht. De afronding bestaat uit een toetsing van je vaardigheden middels de MITI (MI codeer instrument).

 

Duur:       6 dagen van 9.00 tot 16.00 uur

Data:       27 september, 8 november, 16 januari 2019, 20 februari, 10 mei en 3 juli.

Locatie:   Regio Utrecht

Prijs:        € 1695,- excl. BTW

Inclusief: Lunches, Koffie/thee, hand-outs en certificaat

 

Inschrijven? Klik hier.

 

Terug naar overzicht