Chronisch ZorgNet

Kom in Actie voor een Rookvrije Generatie

30 mei 2019

Dagelijks hebben Chronisch ZorgNet therapeuten te maken met de gevolgen van tabaksverslaving, omdat roken de belangrijkste risicofactor is voor veel chronische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten. Deze week laten zorgverleners hun stem horen voor een Rookvrije Generatie. Begin juni wordt namelijk het Preventieakkoord behandeld in de Kamer, waarin extra nadruk wordt gelegd op het terugdringen van verkoop en het verhogen van de prijs van tabak.

Wij roepen iedereen op om deel te nemen aan de huidige actie, waarbij het doel is dat ieder Kamerlid voor de behandeling van het Preventieakkoord in de Tweede Kamer een persoonlijk filmpje met medisch advies ontvangt. Er is een heel overzichtelijk instructiedocument over het maken en opsturen van het filmpje (maximaal 30 seconden) en de inhoud van het filmpje. Stuur je filmpje deze week naar video@wefilm.com, waarna de filmpjes een herkenbaar begin en einde krijgen. Volgende week krijg je informatie over de datum en het tijdstip waarop het filmpje wordt gedeeld met alle Kamerleden via social media.

Doe ook mee! Hoe meer boodschappen worden ontvangen vanuit verschillende partijen, hoe groter het bereik en de impact. Meer informatie over de actie is te vinden op de website van de KNMG.

Terug naar overzicht