Chronisch ZorgNet

Kijk het webinar over fractuurpreventie terug!

Op maandag 16 januari vond het webinar ‘Fractuurpreventie: zo breng je jouw patiënt in beweging’ plaats. Een webinar speciaal voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die werken op een fractuurpoli of veel te maken hebben met patiënten met een verhoogd fractuurrisico.

In dit webinar werden delen van de recent uitgekomen richtlijn “Osteoporose en fractuurpreventie” uitgelicht. Daarnaast kregen verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten meer inzicht in welke patiënten gebaat zijn bij beweegzorg door een Chronisch ZorgNet therapeut gespecialiseerd in Osteoporose, vallen & breken. Er werd ingegaan op de behandeling die een gespecialiseerd therapeut biedt en hoe bewegen een vast onderdeel van het dagelijks leven wordt gemaakt. Ook vertelde een patiënt over haar eigen ervaring met beweegzorg bij een verhoogd fractuurrisico. En aan bod kwam hoe deze gespecialiseerde therapeuten eenvoudig te vinden zijn in de directe woonomgeving van de patiënt met de zorgzoeker DigiH.

Nieuwsgierig naar het webinar? Kijk hier het webinar terug!

Bijna 100 verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten bekeken dit webinar. Een groot deel van de fractuurpoli’s was vertegenwoordigd. Uit de evaluatie blijkt ook dat het webinar voor hen aan de verwachtingen voldeed en ze het geleerde direct in de praktijk toe kunnen passen. Naast verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten bezochten ook paramedici, leden van Osteoporose Vereniging en onderzoekers dit webinar dat VF&O samen met Chronisch ZorgNet organiseerde.