Chronisch ZorgNet

Hoger tarief voor fysiotherapeuten Chronisch ZorgNet

Fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij Chronisch ZorgNet ontvangen vanaf 1 januari een hoger tarief voor de behandeling van mensen met COPD, PAV of Post-COVID.

Zorgverzekeraar CZ introduceert op die datum de module Netwerkzorg. Deelnemers aan Chronisch ZorgNet voldoen aan de voorwaarden voor deze module. Namelijk dat ze gespecialiseerd zijn in COPD, PAV en/of Post-COVID en dat de kwaliteit van de geleverde zorg inzichtelijk is. Daarnaast werken de zorgverleners gericht samen. Dankzij het netwerk weten verwijzers welke zorgverleners gespecialiseerd zijn. De hoogte van de nieuwe tarieven vinden deelnemers terug in hun contract.

Beloning van kwaliteit
Joep Teijink, voorzitter van Chronisch ZorgNet: “De verhoging is volkomen terecht! De behandelaren uit ons netwerk realiseren bewezen betere resultaten door gesuperviseerde beweegtherapie. Dat levert niet alleen gezondheidswinst op, maar ook een financiële besparing omdat dure operaties en ziekenhuisopnamen voorkomen worden. Ik zie de hogere tarieven dan ook als een beloning voor de hoge kwaliteit en voor alle inspanningen die therapeuten van Chronisch ZorgNet de afgelopen jaren hebben geleverd om de best passende zorg aan hun patiënten te bieden. CZ zet in 2024 een mooie eerste stap. Ik hoop en verwacht dat ook andere zorgverzekeraars dit voorbeeld gaan volgen.”