Chronisch ZorgNet

Het tweede ziekenhuis gaat voor Fit4Surgery verwijzen naar Chronisch ZorgNet therapeuten

Het Martini Ziekenhuis en Chronisch ZorgNet slaan de handen ineen om het prehabilitatieprogramma Fit4Surgery in de eerste lijn aan te bieden. Het Martini Ziekenhuis stuurt vanaf deze week patiënten met darmkanker voor het beweeg- en leefstijlonderdeel van het Fit4Surgery-programma door naar gespecialiseerde fysio- en oefentherapeuten van Chronisch ZorgNet.

Op 2 oktober hebben het Martini Ziekenhuis en Chronisch ZorgNet samen een informatiebijeenkomst over Fit4Surgery georganiseerd. Hierbij waren meer dan 50 therapeuten uit de regio Groningen aanwezig. Vele waren enthousiast om zich te specialiseren in Fit4Surgery.

Gegarandeerde kwaliteit
Geïnteresseerde therapeuten kunnen de basisscholing Fit4Surgery volgen om zich te specialiseren in het programma van Fit4Surgery. Door het volgen van de scholing heeft elke therapeut dé kennis in huis om Fit4Surgery in de eerste lijn aan te bieden. Al deze therapeuten worden met de specialisatie Fit4Surgery zichtbaar op de zorgzoeker van Chronisch ZorgNet en DigiH. Door de samenwerking tussen het Martini Ziekenhuis en Chronisch ZorgNet worden patiënten eenvoudig verwezen naar een gespecialiseerde therapeut en wordt de kwaliteit van de zorg geborgd.

Prehabilitatie voor iedereen beschikbaar
Het Martini Ziekenhuis is het tweede ziekenhuis met wie Chronisch ZorgNet samenwerkt om patiënten met darmkanker in de eerste lijn te laten prehabiliteren. Meer ziekenhuizen zullen volgen. De verwachting is dat patiënten die voor een andere aandoening een grote operatieve ingreep moeten ondergaan, net zoveel baat hebben bij prehabilitatie als patiënten met darmkanker. Daarom zetten Chronisch ZorgNet en Stichting Fit4Surgery zich in om prehabilitatie ook voor andere patiëntengroepen beschikbaar te maken.