Chronisch ZorgNet

26 oktober 2023

Hét digitale congres voor paramedici staat weer voor de deur!

Hét digitale Chronisch ZorgNet Congres voor fysio-, oefentherapeuten en diëtisten komt er weer aan, en wel op 12, 13 en 14 maart 2024! Ook deze keer zijn er weer vele nieuwe inzichten en praktische handvatten verzameld in één congres. Je krijgt kennis die je de volgende dag meteen in de praktijk kunt toepassen.

Kies je eigen programma
Het digitale Chronisch ZorgNet Congres kun je niet alleen volgen op een locatie naar keuze, lekker thuis op de bank of op je werk, maar ook de opzet van het programma geeft veel flexibiliteit. Het congres bestaat namelijk uit één dag en drie avonden met presentaties over een grote diversiteit aan onderwerpen. Door deze opzet kun je je eigen programma samenstellen. Daarnaast kun je het congres nog een paar weken terugkijken, zodat je geen interessante informatie hoeft te missen.

Praktische handvatten en nieuwe inzichten
De insteek van het Chronisch ZorgNet Congres is dat je na elke presentatie nieuwe kennis, nieuwe inzichten en praktisch handvatten hebt, waarmee je meteen in de praktijk aan de slag kan. Zo heeft het congres veel waarde voor zowel jou als zorgverlener als de patiënt die je de dag erna in je praktijk ziet. Ook voorgaande jaren werd het congres met groot enthousiasme ontvangen:

‘Ik vind de informatie die wordt overgedragen tijdens het congres altijd heel erg nuttig, via het congres krijg ik de nieuwste inzichten op het gebied van zorg voor mijn patiëntengroep, en het wordt praktisch gebracht’. (therapeut Ellis)

Om alvast een indruk te geven van het programma van dit jaar volgt hier een greep uit de onderwerpen:

  • Metabool syndroom

  • Valanalyse

  • Strategieën voor het bevorderen van een gezonde leefstijl bij ouderen

  • Samen beslissen

  • Stress

  • Ondervoeding en medicatiegebruik bij patiënten met chronische aandoeningen

  • Invloed van voeding op het voorkomen/verhelpen van osteoporose

  • Het inzetten van e-health tijdens je behandeling

  • Verhoogde kans op hart- en vaatziekten bij COPD

Accreditatie en inschrijving
Voor zowel fysio-, als oefentherapeuten en diëtisten wordt accreditatie aangevraagd. Niet alleen Chronisch ZorgNet deelnemers kunnen zich inschrijven voor het congres, maar ook zorgverleners van buiten het netwerk. Kortom, heb jij interesse in de behandeling van patiënten met chronische aandoeningen, ben jij nieuwsgierig naar de laatste inzichten en toe aan meer praktische handvatten om je behandeling te verbeteren, dan mag je het Chronisch ZorgNet Congres niet missen!

Meer informatie over het congres en het programma? Kijk dan hier. Kan je niet langer wachten? Koop dan alvast je kaartje via de webshop van Chronisch ZorgNet. Dan profiteer je ook nog van de early bird korting!