Chronisch ZorgNet

Het belang van voeding om lage spiermassa te voorkomen

07 december 2020

Een lage spiermassa komt regelmatig voor bij chronische patiënten, terwijl spiermassa erg belangrijk is voor het krijgen van een betere gezondheid. Daarnaast leidt spiermassaverlies tot veel gezondheidsproblemen en een lagere kwaliteit van leven. Spiermassaverlies tijdens ziekte moet dus zo veel mogelijk beperkt worden. En mensen die al een lage spiermassa hebben, moeten daarvoor behandeld worden, zodat de spiermassa herstelt. Als fysio- of oefentherapeut houd je je voornamelijk bezig met beweegtherapie, maar ook voeding speelt een heel belangrijke rol. Dit filmpje geeft een duidelijke uitleg over het belang van spiermassa en voeding. Voedingstoffen die in onze voeding zitten zijn namelijk nodig om spieren weer op te bouwen. Kijk dus een keer dit filmpje samen met de patiënt, ook wanneer zij vragen hebben. Dan kan naderhand advies worden geven over voeding of eventueel een diëtist worden ingeschakeld wanneer nodig.

Terug naar overzicht