Chronisch ZorgNet

Hart-Vaat symposium Twente

20 april 2017

Gisteren vond in Enschede het Hart-Vaat Symposium voor huisartsen en praktijkondersteuners plaats. Dit evenement werd georganiseerd door de Twentse huisartsen onderneming Oost Nederland (THOON) en de federatie Eerstelijnszorg Almelo (FEA). Naast inhoudelijke verdieping was het versterken van de ketengedachte een belangrijk doel.

Voor ClaudicatioNet een zeer geschikt moment om aanwezig te zijn en substitutie van patiënten met CI naar de eerstelijn onder de aandacht van huisartsen en praktijkondersteuners te brengen. Gelukkig stond ClaudicatioNet er niet alleen voor; ook vaatchirurg Edith Willigendael hield een pakkende presentatie over claudicatio intermittens en de rol van de huisarts als verwijzer naar de ClaudicatioNet therapeut. We merkten dat nog veel huisartsen niet op de hoogte zijn van hun rol in de verwijzing naar de ClaudicatioNet therapeut en de kennis en kunde van de gespecialiseerde ClaudicatioNet therapeut.

Dit is voor jullie als ClaudicatioNet therapeuten ook een belangrijke aandachtspunt: Profileer jezelf bij de huisartsen en praktijkondersteuners in jouw regio. Maak hiervoor gebruik van de presentatie die je kunt vinden onder downloads in de helpdesk op www.claudicationet.nl.

Terug naar overzicht