Chronisch ZorgNet

Gesuperviseerde Looptherapie vanaf 2017 in de basisverzekering!

08 november 2016

U zult het inmiddels al gehoord hebben: Vanaf 2017 worden 37 behandelingen gesuperviseerde looptherapie (GLT) uit de basisverzekering vergoed voor patiënten met een verwijzing van de huisarts of specialist! Dit wil zeggen dat patiënten geen aanvullende verzekering nodig hebben om een traject GLT met daarin 37 behandelingen vergoed te krijgen. Een enorme barrière voor het starten van een traject GLT is hiermee overwonnen!
Nu krijgen wij veel vragen over hoe deze vergoeding vanuit de basisverzekering geregeld is.
Hoewel we helaas nog wachten op het antwoord op andere vragen, vindt u hieronder alvast het antwoord op de meest gestelde vraag:

 

Mijn patiënt is in 2016 gestart met een traject GLT. Krijgt hij/zij in 2017 ook 37 behandelingen uit de basisverzekering vergoed? Ja. Bij de opneming in de basisverzekering is geen overgangsrecht geregeld. Dit betekent dat een verzekerde per 1 januari max. 37 behandeling vanuit de basisverzekering vergoed kan krijgen, ongeacht of hij / zij in 2016 al in behandeling was. Let wel, in hoeverre daadwerkelijk 37 behandelingen worden vergoed wanneer de patiënt in 2016 ook al behandelingen vergoed heeft gekregen kan per zorgverzekeraar verschillen

Terug naar overzicht