Chronisch ZorgNet

Gespecialiseerde therapeuten ‘Osteoporose, vallen en breken’ overal beschikbaar

12 november 2021

Afgelopen donderdag heeft de laatste van de twee geplande scholingen “Osteoporose, vallen en breken” plaatsgevonden. Inmiddels is in de buurt van elke patiënt in Nederland met osteoporose en/of een verhoogd val- en fractuurrisico een gespecialiseerde therapeuten werkzaam! Wat een fantastisch resultaat! Een ontbrekend puzzel stukje in de zorg voor patiënten met osteoporose en/of  een verhoogd val- en fractuurrisico is hiermee gelegd. Met dank aan een grote groep gemotiveerde fysio- en oefentherapeuten die zich afgelopen maand hebben toegelegd om zich de kennis en vaardigheden omtrent de behandeling van deze patiëntengroep eigen te maken.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op de zorgzoeker van DigiH of Chronisch ZorgNet! Hier zijn alle gespecialiseerde therapeuten te vinden.

Maar we zijn er nog niet… vandaag vindt het symposium van de VF&O plaats. Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten van de osteoporose en fractuurpreventiepoli’s zullen tijdens dit symposium geïnformeerd worden over deze gespecialiseerde eerstelijns beweeg- en leefstijlbegeleiding die vanaf nu beschikbaar is! Daarnaast ontvangen alle osteoporose en fractuurpreventiepoli’s in Nederland volgende week een “toolkit” met informatie over welke patiënten baat hebben bij behandeling door een therapeut Osteoporose, vallen & breken en hoe zij eenvoudig deze patiënten door kunnen verwijzen.

Komende maanden zullen we samen met experts uit het werkveld en de Osteoporose Vereniging evalueren hoe we de zorg rondom deze patiënten verder kunnen optimaliseren. Een speerpunt gaat in ieder geval de vergoeding van deze zorg zijn. Zo hopen we samen stap voor stap alle puzzelstukjes bij elkaar te krijgen om de zorg voor deze patiënten goed te organiseren.

Terug naar overzicht