Chronisch ZorgNet

Fysiotherapie bij claudicatio intermittens in de basisverzekering!

24 mei 2016

Goed nieuws! Gisteren heeft de ministerraad ingestemd met een voorstel van minister Schippers om fysiotherapie bij etalagebenen in de basisverzekering op te nemen. ClaudicatioNet heeft zich, samen met enkele partners waaronder het KNGF, al geruime tijd hiervoor ingezet en de nodige evidentie aangedragen. We zijn dan ook erg verheugd dat de eerste stap gezet is!

 

De minister kondigt op de site van het ministerie van VWS het nieuws aan:


Voor mensen met zogenaamde etalagebenen in de 2e fase, pijn door vernauwde bloedvaten in de benen, komt fysiotherapie in het pakket. Het Zorginstituut Nederland (ZIN) concludeerde in maart dat oefentherapie onder begeleiding (voldoende) effectief is in die 2e fase en in de meeste gevallen de voorkeur heeft boven vaatchirurgie. Voor deze groep patiënten bestaat vanaf 2017 aanspraak op 37 behandelingen verspreid over een jaar, daarbij worden dan ook de eerste 20 behandelingen vergoed. Hiermee verschuift zorg die in het ziekenhuis wordt verleend naar de fysiotherapie. Daarop zal de zorgverzekeraar moeten inkopen.

 

Meer informatie?

https://www.nationalezorggids.nl/zorgverzekering/nieuws/31317-schippers-wil-behandeling-etalagebenen-in-basisverzekering.html#.Vz7M6sssp-A.twitter

 

http://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/behandeling-voor-etalagebenen-komt-het-basispakket

Terug naar overzicht