Chronisch ZorgNet

"Etaloop" groot succes

05 oktober 2016

De etalagebenenloop van afgelopen 24 september in Haarlem was een groot succes en heeft veel losgemaakt bij de deelnemers. Inmiddels wordt er vanuit twee deelnemers actie ondernomen om regelmatig met elkaar te gaan wandelen.

 

Onderstaand het bericht van de enthousiastelingen.

 

Zaterdag 24 september hebben een groot aantal deelnemers aan de "Etalagebenenloop" (ik heb dit afgekort tot "Etaloop") genoten van een uitdagende wandeling in de lekkere nazomerzon. Dat evenement was uitstekend georganiseerd door Linda Nieman en haar team van collegae en assisterende medewerkers van het Spaarne Gasthuis. 

 

Na afloop, op het terras aan het water, werden ervaringen uitgewisseld en omdat "Lopen, lopen, lopen en lopen" écht blijkt te werken, vonden enkele lotgenoten, dat er misschien regelmatig met elkaar gewandeld zou kunnen worden. Dat idee heb ik aan Linda Nieman voorgelegd; zij vindt dat een prima plan en stelde voor om (uit privacy-overwegingen) dit bericht via haar adresgegevens te verspreiden.

 

Zelf heb ik de ervaring, dat het lopen steeds makkelijker gaat sinds ik de auto en de fiets zoveel mogelijk laat staan en regelmatig "de benenwagen pak"! Ook weet ik, dat een zekere discipline helpt om, ook bij minder mooi weer, tóch te gaan wandelen. Dat zal bij andere lotgenoten waarschijnlijk ook het geval zijn. Dus kunnen we elkaar helpen door af te spreken, dat we bijvoorbeeld wekelijks een wandeling gaan maken in de omgeving.

 

Mocht u interesse hebben om u aan te sluiten bij de loopgroepjes in regio Haarlem, neemt dan gerust contact op met ClaudicatioNet, zodat wij u in contact kunnen brengen met de lopers.

Terug naar overzicht