Chronisch ZorgNet

Een mooie reactie die we u niet willen onthouden

03 juni 2015

Op 11 juni verdedigt Hugo Fokkenrood, zeer actief geweest bij ClaudicatioNet, zijn proefschrift 'Innovative strategies for intermittent claudication' in Maastricht. De reactie van Dr. van Aken op het proefschrift, willen we u niet onthouden:

 

Geachte Collega,

 

U kent mij niet. Ik ben sinds 2012 met pensioen als algemeen en vaatchirurg in Amstelveen. In de 29 jaar dat ik daar heb gewerkt heb ik zeer veel vaatpatiënten geopereerd en behandeld. Met behandelen bedoel ik dat ik met de afd Fysiotherapie al in 1988 een gesuperviseerde looptraining heb opgezet - ook met cardiaal belaste patiënten.
Zeer goede resultaten en afwenden van bypasschirurgie met verhoging van kwaliteit van leven werden daarbij bereikt. Daarnaast had ik de indruk dat de levensverwachting steeg door conditieverbetering, met name door de pat. die dit, uit het zicht, bleven volhouden.
Ik heb dit nooit systematisch kunnen onderzoeken, daar was het voor mij te druk in de praktijk voor en de assistenten bleven vaak te kort in de kliniek en hadden daar geen puf in. ( mijn omissie) Ik was al heel tevreden met de resultaten.

 

Ik ben daarom zeer getroffen door Uw zeer fraaie dissertatie met goed stellingen en houtsnijdende conclusies. Dit lijvige werk is van groot klinisch belang, ben ik van mening.

 

Ik wil U feliciteren met de voltooing van Uw proefschrift - U mag daar terecht trots op zijn- en ik vind het geweldig dat de Nederlandse Vaatchirurgie dit op papier heeft weten te zetten.

 

Mijn complimenten aan U , Uw promotor en medewerkers.

 

Ik wens U en de Uwen een fantastische dag toe en U een aangename en vruchtbare loopbaan in het mooie vak.

 

Met Collegiale Groet,

Dr.P.J.van Aken

 

Op www.steppedcare.net vindt u het volledige proefschrift van Hugo.

Terug naar overzicht