Chronisch ZorgNet

Doe als zorgprofessional mee aan Stoptober!

03 augustus 2020

De voorbereidingen voor de zevende editie van ‘Stoptober, 28 dagen niet roken in oktober!’ zijn begonnen! De landelijke campagne trapt af op 3 september.
Net als voorgaande jaren faciliteert het Trimbos-instituut ook in 2020 de inzet van Stoptober via zorgprofessionals om de campagne tijdig en adequaat bij patiënten en cliënten onder de aandacht te kunnen brengen. Hieronder leest u wat het Trimbos-instituut u zoal te bieden heeft.

Stoptober-posters, -flyers en -visitekaartjes
U kunt de Stoptober Toolkit 2020 gratis bestellen via de Trimbos-webwinkel. OP=OP!
Een Stoptober-toolkit bevat:

  • 2 posters

  • 100 flyers

  • 100 visitekaartjes

Als u de Stoptober-toolkit nu bestelt, ontvangt u deze eind augustus. Zo heeft u het materiaal in huis wanneer de campagne start. Vanaf 3 september start de inschrijving voor Stoptober en op 1 oktober stopt iedereen dan massaal met roken.

Nieuw materiaal
Stoptober stelt logo’s, posts, en kleine advertenties beschikbaar die u kunt gebruiken op uw website, social media kanalen of in uw wachtkamer. Er komt ook een kort promotiefilmpje (met ex-roker en expert) beschikbaar, inclusief ondertiteling. Vanaf 31 juli te downloaden via de digitale bibliotheek. Inloggegevens hiervoor kun je eenvoudig opvragen via stoptober@trimbos.nl.   

Let op: het materiaal in de digitale bibliotheek is uitsluitend bedoeld als promotiemateriaal voor Stoptober en mag niet voor andere doeleinden worden ingezet.

Lokale of regionale afstemming
Wilt u aanhaken bij een breder lokaal of regionaal Stoptober-activiteitenplan, of wilt u hier zelf het voortouw in nemen? U kunt dit kenbaar maken via stoptober@trimbos.nl of stoptober@ggdghor.nl om afstemming te zoeken met uw GGD-regio.

Webinar Stoptober
Op 23 juni jl. organiseerde het Trimbos-instituut samen met Stoptober een drukbezocht webinar. Wilt u meer weten over de plannen voor Stoptober 2020, inspiratie vanuit de praktijk, het belang van Stoptober en misvattingen rondom roken en corona? Kijk dan het webinar terug via deze link (duur: 60 minuten).

Meer informatie op website Trimbos
Bovenstaande en meer vindt op www.trimbos.nl/stoptober. Hier leest u onder meer wat Stoptober precies inhoudt en hoe u zelf met Stoptober aan de slag kunt gaan. Ook vindt u er handige tips om patiënten te motiveren om (28 dagen) te stoppen met roken en handvatten om Stoptober in te bedden in uw contactmomenten. Heeft u na het bezoeken van de website nog een vraag? Mail dan naar stoptober@trimbos.nl.

Veel succes!

Terug naar overzicht