Chronisch ZorgNet

Derde avond gevuld met parallelsessies

07 oktober 2020

Gisteravond vond alweer de derde ronde met parallelsessies van het digitale Chronisch ZorgNet congres plaats. De avond werd gehost door Yvonne Spierings-Peeters, landelijk coördinator bij Chronisch ZorgNet.

De eerste sprekers waren Stijn van Merendonk (trainer motivational interviewing) en Rosa Holtslag (fysiotherapeut). Zij gaven in hun presentatie praktische handvatten om het vertrouwen van patiënten met bewegingsangst te vergroten en zo het maximale uit een behandeltraject te halen. Stijn gaf de theoretische informatie, welke door Rosa werd aangevuld met praktische casussen.

Na afloop van de eerste sessie kon Stijn blijven staan, want hij verzorgde gisteravond ook de tweede parallelsessie. Stijn gaf met praktische voorbeelden aan hoe je als therapeut om kunt gaan met patiënten met weerstand tegen verandering. Door de vele vragen die vanuit de kijkers werden gesteld, werd de sessie erg interactief. Een belangrijke boodschap uit deze sessie was dat het belangrijk is oprechte interesse in de patiënt en zijn/haar probleem te tonen en te zorgen voor een goede vertrouwensband tussen jou en de patiënt.

De derde en laatste sessie van de avond werd gegeven door Janneke van der Velden (adviseur Pharos Instituut) en Ria van Ras (taalambassadeur stichting ABC). Fysiotherapeuten krijgen te maken met patiënten die laaggeletterd zijn en/of beperkte gezondheidsvaardigheden hebben. Het is belangrijk hierbij stil te staan. Tijdens de presentatie hebben Janneke en Ria praktische tips gegeven hoe fysiotherapeuten in de praktijk om kunnen gaan met patiënten die moeite hebben met het begrijpen van informatie. Belangrijke speerpunten uit de presentatie waren de patiënt in hun waarde te laten en het vertrouwen te winnen.

Yvonne heeft de een-na-laatste avond met parallelsessies afgesloten met een dank naar alle sprekers en kijkers. Vanavond om 18.00 start de laatste avond van de digitale congresweek! Kijk jij dan ook weer? Bekijk hier het programma voor vanavond.

Terug naar overzicht