Chronisch ZorgNet

Cursus Mindful Walk voor fysiotherapeuten 31 maart en 1 april 2022

10 februari 2022

Ga jij al naar buiten met je patiënten? Het Mindful Run Opleidingsinstituut heeft een prachtig mindfulness programma ontwikkeld om buiten al wandelend te kunnen begeleiden en coachen. 

De cursus Mindful Wandelen is speciaal ontwikkeld voor de fysiotherapeut en richt zich op het begeleiden en coachen van patiënten middels mindfulnesstechnieken. Na het volgen van deze cursus Mindful Walk kan de fysiotherapeut groepsgewijs of individueel met patiënten naar buiten om te wandelen en te bewegen met als doel bewustwording en behouden en bevorderen van een gezonde leefstijl.

Je leert in deze cursus veel vernieuwende praktijkoefeningen op het gebied van mindfulness in combinatie met wandelen om samen met de patiënt te werken naar intrinsieke motivatie om ook na de therapie de gedragsverandering (o.a. blijven bewegen) te integreren in de leefstijl. Voor het volgen van deze opleiding krijg je 10 accreditatiepunten KNGF (Vrije deel).

Een mooi voorbeeld van een fysiotherapeut uit onze opleiding is Janneke de Jong. Zij heeft zich volledig gericht op buitenfysiotherapie. Hieronder schrijft ze hoe zij de opleiding heeft ervaren. De Mindful Walk technieken verwerkt ze in haar eigen behandelprogramma.

Janneke de Jong: “Mindful Wandelen is door twee factoren een grote toevoeging aan mijn werken. De cursus is leren door zelf ervaren wat bepaalde oefeningen, bewegingen, technieken voor effect hebben. Daarnaast leert de cursus veel nieuwe mogelijkheden tot bewustwording door bewegen. Dus leren coachen door te bewegen en niet alleen te praten.”

De volgende opleiding staat gepland op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april 2022. Aanmelden is mogelijk via de volgende link: https://www.mroi.nl/live-opleidingen/mindful-walk-fysiotherapeuten/

Mindful Run Opleidingsinstituut werkt met kleine groepen waardoor ze een hoge kwaliteit kunnen bieden.

Terug naar overzicht