Chronisch ZorgNet

Cursus leefstijlcoach van de HAN heeft nog vrije plekken!

22 augustus 2019

Wil jij als fysiotherapeut jouw patiënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? HAN SENECA heeft in samenwerking met ClaudicatioNet een cursus op maat ontwikkeld voor alle ClaudicatioNet therapeuten. In deze driedaagse cursus Leefstijlcoach ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl, en terugval te voorkomen. Onderwerpen die o.a. centraal staan in de cursus zijn: hoe zet je mensen aan tot een gezonde leefstijl; welke rol speelt motivatie en hoe verklaar je (on)gezond gedrag tijdens coachingsgesprekken; hoe stel je een actieplan op en hoe zet je hierbij motivational interviewing in; en hoe voorkom je terugval?

De eerstvolgende cursus start op 11 september 2019, met als overige data 19 september en 25 oktober. Voor deze cursus ontvang je 27 punten bij ClaudicatioNet en het KNGF.
Schrijf je nu snel in voor de cursus om een van de laatste plekken te bemachtigen!

Erkenning GLI
HAN SENECA is momenteel bezig om voor deze cursus een officiële Erkenning voor de GLI te verkrijgen. Na het volgen van een erkende cursus kunnen fysiotherapeuten zich bij het KNGF melden voor de registratie leefstijlcoaching. Met deze registratie kan bekostigde zorg verleend worden aan patiënten die doorverwezen zijn naar een GLI. Wanneer de leefstijlcoachcursus van de HAN erkend wordt voor de GLI, zal je deze erkenning ook met terugwerkende kracht kunnen krijgen als je de cursus al gevolgd hebt.

Terug naar overzicht